Відомий український телеведучий і мандрівник, зірка шоу "Світ навиворіт" Дмитро Комаров часто радує численну публіку яскравими постами в своєму Instagram , де за його життям стежать понад 1,5 мільйонів чоловік.

Зараз Дмитро розповів про чергову пригоду, яка з ним сталася в Пакистані. В цей раз телеведучий відправився в гірську систему Каракорум, яка знаходиться на території Пакистану. Це одне з найбільш містичних і загадкових місць на планеті.

Публікація Дмитра Комарова: Instagram
Публікація Дмитра Комарова: Instagram

"Північ Пакистану, Гілгіт-Балтистан. На першому фото я з доглядачем королівського форту. А на наступному - озеро Аттабад. Коли дивишся на нього, здається, що утворилася ця неземна краса мільйони років тому. Ні. Озеру Аттабад - всього 10 років. До цього тут була річка, на березі жили люди.
Сьогодні о 18-20 на 1+1 ми починаємо цикл програм про колишнє князівство Хунза. Ця експедиція в місце на стику плит, де відбуваються речі, які можна сміливо назвати надприродними. Стародавні шамани передбачали, що з'явиться озеро, але загинуть люди. І ось в 2010 році обвалився гігантський масив гори, повністю заблокувавши русло річки і утворивши природну греблю. Вода стала накопичуватися. Під час обвалу загинули люди, були зруйновані їхні будинки. За кілька місяців природа зробила нове русло річки, рівень води в Аттабаді стабілізувався",- розповів Комаров.

Публікація Дмитра Комарова: Instagram
Публікація Дмитра Комарова: Instagram

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За його словами, дана трагедія стала поштовхом для розвитку туризму. Хунзу став найпопулярнішим гірським регіоном Пакистану.

"Виворіт: трагедія стала поштовхом для розвитку туризму, перетворивши Хунзу в найпопулярніший гірський регіон Пакистану. Іноземців поки небагато (ми знімали взимку - не бачив жодного). Місцеві Туристи є. Але це місце для літнього туризму, взимку дуже холодно. Але навіть холодні ночі в спальнику не зіпсували враження - я багато разів говорив»вау". Наприклад, коли їхав по ідеальному автобану-Каракорумському шосе. Його тут негласно називають ВОСЬМИМ ДИВОМ СВІТУ. На висотах, де в Непалі яки по гірських стежках ходять, в найскладніших гірських умовах, зроблено майже неможливе-побудовано ідеальне шосе, яке пов'язує китайський кордон через гори практично з Ісламабадом. Дай Бог такі дороги в містах. І це не просто грандіозний будівельний проект, а ще й стратегічний проект Пакистану і Китаю, який скоро кардинально змінить для Піднебесної систему поширення товарів по світу. Коли біля кордону з Іраном закінчать будівництво порту Гвадар і дороги від нього до Ісламабаду, яка з'єднається з Каракорумським шосе – Китай зможе набагато швидше і дешевше доставляти товари в арабські країни і Африку через Пакистан, не огинаючи по морю півматеріка. Тому і фінансує Сучасний "Шовковий шлях")) Ну а для мандрівника ця дорога-можливістю вивчити зачаровує, фантастичний гірський регіон",- написав у пості мандрівник.

Публікація Дмитра Комарова: Instagram
Публікація Дмитра Комарова: Instagram

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаров з "Світу навиворіт" оселився в шафі: "я привид"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Комаров з "Світу навиворіт" показав, який "злий жарт" з ним зіграв авіаперевізник

Також «Знай.иа " писав, що Комаров зі " Світу навиворіт "показав заробітчанам, що не все так солодко:" вперше довго..."