У середу, 24 лютого, під час засідання депутатів Харківської міськради, в холі мерії активіст Вадим Поздняков зняв орден Леніна, що висів на стіні.

Хтось із працівників міськради викликав поліцію. Копи, що приїхали на місце пригоди, хотіли затримати активіста-декомунізатора, оскільки вважали, що це кримінально карана справа.

"Просто взяв, підійшов і зняв, тому що йому там не місце. Були роз'яснення від Українського інституту національної пам'яті, наскільки я розумію, неодноразові, вони не закінчилися нічим. Орден мав би бути в Харківському історичному музеї, мали це зробити ще в 2015 році [коли почалася декомунізація-ред.]. На фасаді Харківської міськради були ці ордена, але в 2015 році їх демонтували і кудись віднесли", - розповів Вадим KHARKIV Today.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Через годину орден Леніна повісили назад.

Нагадаємо, раніше Харків'яни зіб'ють Леніна з ніг, вистачить вже:"чекав десятки років". З колишнім вождем планують остаточно розібратися до весни.

Як повідомляє портал Знай.ua У Києві забороненого Леніна перетворили на циркову мавпочку: "Фото 20, Відео - 50". У Києві на Почайній з'явився пам'ятник Леніну, з яким може сфотографуватися кожен бажаючий.

Також Знай.ua писав, що Перший мер Франківська розповів, як переміг Леніна: "боявся людських жертв". Перший мер Івано-Франківська Ярослав Тайліх розповів, як 30 років тому в місті знесли символ комунізму.