В Україні з липня 2021 року зростуть пенсії.

Відповідні кошти вже закладені до Державного бюджету, повідомили у Сніданку з 1+1.

Зміни пов'язані з тим, що з липня в Україні підвищать прожитковий мінімум. Тому мінімальну пенсію підтягнуть до розміру прожиткового мінімуму. А максимальна пенсія буде підтягнута до розміру десяти прожиткових мінімумів.

Для пенсіонерів мінімальні виплати стануть більше на 85 гривень і складуть 1854 гривень. Максимальна - майже 850 гривень. Це означає, що максимальна пенсія в Украні складе 18 540 гривень.

Пенсіонери, скріншот відео
Пенсіонери, скріншот відео

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того, Кабінет Міністрів має намір давати щомісячні доплати українцям, старше 75 років. Якщо такі люди мають стаж не менше 20-25 років, то їм підтягнуть мінімальну пенсію до 2500 гривень. Старшим 80 років, які також мають стаж 20-25 років, мінімальну пенсію підтягнуть до 2600 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кому з українців можуть перерахувати пенсії: названі категорії осіб. Певна кількість українців продовжують працювати навіть після виходу на пенсію. Відповідно, через деякий час вони отримують право на перерахунок державних виплат.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Як пенсіонерам "вибити" борги по виплатах: поради юристів. Як пенсіонерам отримати заборгованість по виплатах: юристи говорять про незаконність відмови.

Також «Знай.иа " писав, що Українцям проіндексують пенсії. 22 лютого 2021 року Уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України "Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році". Таким чином було підтримано рішення про індексацію пенсій на 11 відсотків з 1 березня.