Після того, як у січні в Україні підвищили пенсії, у харківських пенсіонерів відібрали пільги на оплату комунальних послуг.

У Департаменті соціального захисту розповіли, що люди, чий дохід перевищує податкову соціальну пільгу, все одно зможуть розраховувати на субсидію. Таке рішення може бути навіть більш зручним, ніж пільга.

"У мене була 25-відсоткова пільга, в середньому гривень 300 на місяць я економила на комунальних платежах. Але з 1 січня її зняли, вважаючи, мабуть, що після перерахунку пенсії в грудні минулого року, мій дохід став занадто великим. Додали мені до пенсії 30 гривень, а зняли 300!", - розповіла пенсіонерка Тетяна Григорівна зі статусом"дитина війни".

До січня 2021 року у жінки була 25% знижка на оплату телефону і комуналки, але вже в лютому разом з квитанціями пенсіонерка отримала з районного управління соцзахисту повідомлення про те, що з 1 січня 2021 року дію пільг на житлово-комунальні послуги, паливо, скраплений газ, телефон та встановлення квартирних телефонів припинено через те, що дохід пенсіонерки перевищує податкову соціальну пільгу.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще