Верховний суд України підтвердив вирок Харківському вченому Мехті Логунову, який організував агентурну мережу військової розвідки РФ. Чоловіка засудили до 12 років позбавлення волі за вчинення державної зради

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Нагадаємо, 29 грудня відбувся обмін полоненими між Росією і Україною. Дев'ять засуджених та підозрюваних з Харкова обміняли на українських полонених. Варто зауважити, що ніхто з них провини в інкримінованих злочинах не визнав. Мехті Логунов - засуджений за статтею "Державна зрада". Він збирав відомості, що становлять державну таємницю. Суд засудив його до 12 років позбавлення волі.

Восени в Харкові СБУ прикрила терористичну організацію, яка намагалась злити секретну інформацію для військової розвідки Росії. Але найбільшою несподіванкою стало те, хто сколотив цю підпільну організацію, яка прагнула взяти реванш за "Харківську народну республіку".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Очолив організацію відомий науковець Мехті Логунов, який намагався створити "Харківську народну республіку", а також займався підготовкою терористів та доставкою зброї.

Крім того, Логунов намагався дізнатися, де зберігаються небезпечні відходи Харківського фізико-технічного інститут. А це, у свою чергу, може розцінюватися як спроба створити "брудну" ядерну бомбу.

Як повідомляв портал Знай.uа , з'явилися важливі деталі щодо обміну полоненими між Україною і Росією.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.