Стало відомо про черговий мовний скандал у місті Дніпро. Офіціантка відмовилася діяти за законом, а господиня кав'ярні ошелешила заявою.

Таким чином повідомляється, що в місті Дніпро офіціантка відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою.

Про це повідомляє видання 49000.com.ua.

Це була кав'ярня "Coffein", і господиня вже заявила, що бариста була звільнена. При цьому, сама вона не на стороні клієнта. Каже, що вважає свою співробітницю правою в даній ситуації.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дівчина вважає, що людина має право говорити російською, вона не на стороні клієнтки.

"Можливо, потрібно було почати розмову українською, але, якщо вона її не знає, то навіщо мову паплюжити і принижувати Україну. Тому ми будемо шукати україномовних офіціантів і барист, і потім будемо починати свою роботу» - каже господиня кав'ярні в місті Дніпро.

Варто нагадати, що бариста порушила закон «Про забезпечення державної мови, як державної». Це означає, що співробітники сфери послуг зобов'язані спілкуватися з клієнтом українською, і тільки якщо клієнт попросить, то можна обслужити іншою мовою.

На перший раз кав'ярню пробачили, але якщо це повториться, тоді їм загрожує штраф від 5100 до 6800 гривень.

Нагадаємо, У мережі розгорівся скандал серед батьків одинадцятикласників через пропаганду нетрадиційної орієнтації в підручниках.

Як повідомляв портал Знай, у Києві, у Святошинському дитячому будинку-інтернаті персонал жорстоко знущався вихованців з аутизмом.

Також портал Знай писав, що знаменитий київський бар " Хвильовий "опинився в епіцентрі мовного скандалу:"по-українськи незручно".