Під Харковом чиновники райцентру вирішили пустити з молотка скульптуру Володимира Леніна, яку тут демонтували ще чотири роки тому.

Як повідомляє Суспільне, це вже третя спроба продати пам'ятник.

Мер Ізюма Валерій Марченко розповідає, що депутати міськради вирішили влаштувати аукціон на майданчику Prozorro ще 26 січня.

За бронзового Ілліча, який важить 1490 кг, чиновники хочуть виручити 460,3 тисяч грн - по 309 грн за кг металу. Якщо знайдеться бажаючий купити Леніна, ці гроші планують вкласти в закупівлю обладнання для місцевої лікарні.

Нагадаємо, раніше Харків'яни зіб'ють Леніна з ніг, вистачить вже:"чекав десятки років". З колишнім вождем планують остаточно розібратися до весни.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляє портал Знай.ua У Києві забороненого Леніна перетворили на циркову мавпочку: "Фото 20, Відео - 50". У Києві на Почайній з'явився пам'ятник Леніну, з яким може сфотографуватися кожен бажаючий.

Також Знай.ua писав, що Перший мер Франківська розповів, як переміг Леніна: "боявся людських жертв". Перший мер Івано-Франківська Ярослав Тайліх розповів, як 30 років тому в місті знесли символ комунізму.