У Харкові та області на першому етапі вакцинації від коронавірусу вакцину отримають понад 15 тисяч осіб.

Про це, сьогодні, 3 лютого на брифінгу повідомив в.о. директора Департаменту охорони здоров'я Геннадій Бондарчук, передає "Суспільне".

На перший етап вакцинації підлягає 15 400 працівників. У це число входять працівники мобільних бригад, служба екстреної медичної допомоги, заклади охорони здоров'я, які надають допомогу пацієнтам з СOVID-19, а також працівники та ті, хто перебуває на лікуванні в закладах соціального захисту.

Вже визначено 25 пунктів вакцинації першої хвилі.

За словами Бондарчука, на другому етапі, який запланований на квітень, повинні вакцинувати близько 125 000 чоловік. До їх числа входять: працівники підрозділів первинної медико-санітарної допомоги та інших закладів охорони здоров'я, які не надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусом, а також педагоги, працівники культури, працівники поліції. Саме ті, хто найбільш схильний до ризику захворюваності СOVID-19.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Поки невідомо, коли Харківщина отримає вакцину. Посилаючись на главу МОЗ Максима Степанова і головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка Бондарчук повідомив, що Україна повинна почати вакцинацію за два тижні.

"Планується, що для проведення першого етапу вакцинації буде отримана вакцина Pfizer. І вакцинація за допомогою цієї вакцини повинна бути проведена протягом п'яти днів, тому що вакцина зберігається при температурі -70 градусів. Після її розморожування при температурі + 2 + 8 повинна бути використана за п'ять днів"— - розповів Бондарчук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Садовий посадить львів'ян на голку через коронавірус

Як повідомляє портал «Знай.иа» Степанов хоче із Зеленським вакцинуватися раніше за інших: МОЗ готове внести зміни до плану

Також «Знай.иа " писав, що Нові ціни на газ, вакцинація від Covid-19 та початок ЗНО: чого чекати українцям від лютого