Під Харковом у Гайдарах на біостанції Каразінського університету розбудили бабака Тимку ІІІ щоб дізнатися, якою буде весна цього року.

Про це передає МГ "Об'єктив".

Головного "українського синоптика" розбудили сьогодні, 2 лютого, у присутності співробітників біостанції та журналістів.

Згідно з прикметами, якщо бабак не побачить свою тінь, а таке відбувається в похмурий день, то весна буде рання. А ось коли в сонячний день гризун бачить свою тінь, що прогнозує ще шість тижнів зими.

У 2021 році Тимко ІІІ передбачив ранню весну.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Близько 11 ранку Тимку витягли з його лігва. Через похмуру погоду Тимко не побачив власну тінь, і за словами старшого викладача біофаку Харківського національного університету надії Токарської-спрогнозував ранню весну. Мовляв, вона настане вже через 6 тижнів.

Також пухнастий "синоптик" зробив свій прогноз щодо способу боротьби з коронавірусом. Серед запропонованих варіантів він вибрав спорт і витримку.

джерело: МГ "Об'єктив"
джерело: МГ "Об'єктив"

День бабака на біостанції Харківського університету ім. Каразіна відзначають з 2004 року. До Тимки ІІІ цю посаду обіймав Тимка II. Він 7 разів передбачав погоду, після чого пішов на пенсію. До цього, якою буде весна, віщував Тимко I.

В Україні зараз живуть три байбаки, які дають передбачення — Харківський Тимко і львівські Міша і Маша.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Прикмети лютого: коли дивитися в небо і слухати бджіл, народні повір'я

Як повідомляє портал «Знай.иа» Танення льодовиків: як зміниться Земля і які країни підуть під воду першими

Також «Знай.иа " писав, що Погода в Україні в лютому порадує температурою вище нуля: + 3 взимку