На Харківщині все ще залишаються пам'ятники Володимиру Леніну, які не потрапили під декомунізацію - два в Харкові і два в області.

Про це стало відомо з телеграм-каналу "Декомунізація. Україна".

За даними каналу, в самому Харкові залишаються два пам'ятники Леніну. Один з них знаходиться на території колишньої взуттєвої фабрики по вулиці Юріївській, другий — на території АТ "Енергоресурс" по проспекту Льва Ландау.

Також пам'ятник Леніну і його бюст залишилися в селі Новомлинськ в Харківській області. Всі ці пам'ятники знаходяться на закритих територіях.

"Ми звернулися до Українського інституту національної пам'яті та органів місцевого самоврядування зі зверненнями з вимогою провести врешті-решт їх демонтаж. Сподіваємося, що до весни 2021 року пам'ятники Леніну будуть лише в музеях",- написали активісти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни зіб'ють Леніна з ніг, вистачить вже:"чекав десятки років". З колишнім вождем планують остаточно розібратися до весни.

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві забороненого Леніна перетворили на циркову мавпочку: "Фото 20, Відео - 50". У Києві на Почайній з'явився пам'ятник Леніну, з яким може сфотографуватися кожен бажаючий.

Також «Знай.иа " писав, що Перший мер Франківська розповів, як переміг Леніна: "боявся людських жертв". Перший мер Івано-Франківська Ярослав Тайліх розповів, як 30 років тому в місті знесли символ комунізму.