При цьому сам Добкін живе життям, далеким від проблем міста і харків'ян, коментує у Facebook політолог Кирило Сазонов.

Дату виборів поки не призначили, але розглядають дві: у березні та восени цього року. За пост мера боротимуться кілька політиків, але поки тільки один офіційно оголосив про свою участь - це Михайло Добкін.

«І, не відкладаючи справу в довгий ящик, вже активно почав свою виборчу кампанію. На Мальдівах, ага. Ось звідки у наших політиків така незрозуміла пристрасть саме до Мальдів?», - іронізує Сазонов і нагадує, що на Мальдівах водиться 48 видів креветок, які так любить Добкін.

Кандидату рекомендують «гарненько вивчити життя планктону, щоб знайти п'ять відмінностей від свого життя».

«У Харкові трагедія - згорів будинок для літніх людей, 15 загиблих (за останніми даними уже 16 – ред.). Траур оголошений по всій країні. Люди виходять на акції проти різкого зростання тарифів і це вони ще не отримали січневі платіжки, які загрожують «порадувати» всіх астрономічними сумами. Всіх «порадують» і харків'ян в тому числі. А «найшвидший кандидат» в цей час на Мальдівах», - пише політолог.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, Добкін від Харкова далекий як фізично, так і ментально. Хоча з географією і політикою у Добкіна дуже заплутані стосунки.

«То він йде в мери Києва. То йде в мери Харкова з Києва. То не йде в мери Харкова, але і в мери Києва теж не йде. Тепер знову йде в мери Харкова вже з Мальдівських островів. При цьому в місті своя реальність, у кандидата - альтернативна», - зазначає політолог.

Нагадаємо, в ці дні в Харкові прощалися з жертвами пожежі в будинку для літніх людей і поминали мера Геннадія Кернеса, з дня смерті якого минуло 40 днів. Харків'яни на більш ніж 900 автомобілях влаштували флешмоб, зобразивши знак V - улюблений жест Кернеса.