У Харкові обікрали дві церкви за кілька днів, вкравши в тому числі безцінну ікону.

Про подробиці події розповідає видання "Status quo".

Повідомляється, що в четвер, 21 січня, з Володимирської церкви, розташованої на вулиці Героїв праці в Харкові, вкрали ікону святого Луки Кримського. Спочатку інформація про подію з'явилася в Facebook-співтоваристві "Гарячі новини Харкова":

"сьогодні з Володимирської церкви на Салтівці була викрадена ікона святителя Луки Кримського. Ніякої художньої цінності ікона не має, але вона безцінна, так як в неї вмонтована частинка мощей святителя Луки. Це велика святиня для будь-якої православної людини і величезна втрата для нашого храму", - йдеться в повідомленні.

Ікона / фото: Facebook
Ікона / фото: Facebook

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пост в Facebook / скріншот
Пост в Facebook / скріншот

Інформацію про подію виданню підтвердили в Харківській єпархії.

Крім того, в ніч на 18 січня була проведена крадіжка в храмі Різдва Іоанна Хрестителя, розташованому на проспекті Льва Ландау. За словами священнослужителів, зловмисники розбили бічні двері і вкрали карнавку (металеву коробку для збору грошей), розламавши кріплення.

Охоронна фірма і співробітники, які знаходили на місці, не встигли затримати злодіїв. За фактом події було подано заяву в поліцію.

Нагадаємо, що фотограф з Франківська зробив добірку знімків церковних храмів у місті.

Як повідомляв портал Знай.иа, Епіфаній відшукав у Біблії пророцтво для України 100-річної давності.

Також Знай.иа писав, що на Львівщині у місті Стрий сталася пожежа: загорівся дерев'яний храм блаженного Священномученика Йосафата Коцилівського (УГКЦ).