Стало відомо про те, яке аномальне явище бачили харків'яни в небі кілька днів тому. Астроном про все розповів по порядку.

Таким чином, повідомляється, що у вівторок, 19 січня в небі зафіксували рідкісне атмосферне явище, яке назвали «помилковим сонцем». Знімки на яких видно одну з різновидів так званого гало, потрапили в мережу завдяки фотографу Василю Голосному.

Гало над Харковом, фото: Instagram
Гало над Харковом, фото: Instagram

Співробітник НДІ астрономії Харківського національного університету імені Кащаріна Геннадій Марченко розповів природу даного атмосферного явища.

Про це повідомив інформаційний портал Newsroom.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Він розповідає, що таке помилкове сонце досить нетипово для цієї місцевості, але, в тиху морозну погоду його все таки можна зустріти.

Промені сонця проходять через кристали льоду, які ширяють в атмосфері. Чим більше буде таких елементів, тим більше об'єктів можна буде споглядати в небі.

Часто вони розташовуються праворуч, або ж зліва від справжнього Сонця, однак, досить рідко їх кількість досягає чотирьох.

Раніше в Харкові вже були помічені світлові стовпи, але це було дуже давно. У 2009 і 2014 роках.

Нагадаємо, весна засушить землю до тріщин: синоптик попередив українців тривожним прогнозом.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені назвали 4 причини постійного почуття холоду: від гормонів до судин.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на 2021: українців чекає літо в травні і зима на контрасті.