Стало відомо про те, що помер Харківський вчений, який заснував наукову школу. Близькі не можуть прийти в себе після втрати.

Таким чином, повідомляється, що професор, А також доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри матеріалознавства НТУ «ХПІ» Олег Соболь помер у віці 57 років.

Про це написали у прес-службі найвищого навчального закладу.

Вчений з Харкова, фото: соціальні мережі
Вчений з Харкова, фото: соціальні мережі

Колеги не можуть в це повірити, і висловили щирі співчуття близьким людям Олега Соболя.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, що народився чоловік ще в 1963 році в місті Харків. Після закінчення школи вступив на фізико-технічний факультет Харківського політехнічного інституту, який надалі і закінчив.

У 2009 році він став професором кафедри, а вже на наступний рік її очолив.

За своє життя він написав понад 750 наукових праць не тільки в Україні, а й за кордоном, 10 монографій, а також ще 8 навчальних посібників

У співдружності з Carl Zeiss AG (Німеччина) і Optec Holding B. V. (Нідерланди) був ініціатором створення на базі кафедри матеріалознавства ХПІ першого в Східній Україні референтного Центру сучасних технологій в металографії та матеріалознавстві.

Розробки чоловіки мають різні патенти, а також за них давали нагороди на виставках.

Нагадавши, помер знаменитий вокаліст ВІА" Лийся, пісня " Володимир Єфименко. Йому було 66 років. Про смерть повідомили колеги виконавця.

Як повідомляв портал "Знай.иа", у понеділок, 28 грудня, у віці 71 року на Буковині помер заступник голови Дисциплінарного комітету Асоціації футболу Дмитро Твілік.

Також, "Знай.иа" писав, під Тернополем помер 96-річний соратник Бандери: "останній учасник Битви під Гурбами"