У Харкові пройшла акція протесту проти перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект імені маршала Жукова. Про це розповіли на сторінці "Європейська солідарність - Харківщина" у соцмережі Facebook.

18 січня під стінами другого апеляційного адміністративного суду Харкова пройшла акція протесту проти повернення проспекту Петра Григоренка назви на честь маршала Жукова, яке було відібрано при декомунізації.

Депутати від Партії "Європейська солідарність" вважають, що перейменування проспекту є грубим порушенням закону про декомунізацію з боку влади Харкова.

"Є закон про декомунізацію, його потрібно виконувати, як і всі закони українські. На жаль, в Харкові цей закон став розмінною монетою для міської влади, яка намагається зібрати свій електорат. Сподіваємося, що суд в цей день буде на боці закону " - підкреслив депутат ЄС Анатолій Козловський.

Акція протесту в Харкові, фото: Facebook європейська солідарність-Харківщина
Акція протесту в Харкові, фото: Facebook європейська солідарність-Харківщина
акція протесту в Харкові, фото: Facebook європейська солідарність - Харківщина

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Харківська організація партії "Європейська солідарність" подала клопотання про залучення третьої сторони у даній справі. Представники партії вважають спробу перейменування проспекту Петра Григоренка порушенням європейського курсу і перешкодою завершення процесу декомунізації.

"Черговий раз ми збираємося біля цього суду, щоб відстояти досягнення декомунізації. Жуков потрапив під цей закон насамперед, і тому що він був представником на той час керівного органу Комуністичної партії" - сказав депутат ЄС Ігор Ісаєнко.

Засідання суду у цій справі було перенесено. Акція продовжиться коли буде відома нова дата.

Публікація європейська солідарність-Харківщина: Facebook
Публікація європейська солідарність-Харківщина: Facebook
Публікація європейська солідарність - Харківщина: Facebook

Нагадавши, газові протести переросли в бунти-Кабмін почув гнів українців: "Так не дешевше..."

Як повідомляв портал "Знай.uа", "крижаний апокаліпсис" у Києві викликав масові протести: "В автобусі -5 і легкий вітерець!"

Також, "Знай.uа" писав, львів'яни в лютий мороз оточили ОДА, пахне газом і люттю: "Звідки такі тарифи?"