У Харкові одна з аптек намагалася продати препарат для тежелохворих на коронавірус за ціною майже в два рази більше ринкової, при цьому вимагали оплату готівкою.

Про це розповів харків'янин Юрій Федоров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як розповів харків'янин, то потреба в препараті знадобилася після дзвінка з реанімації, де йому повідомили, що близькій йому людині терміново потрібні певні ліки. Юрію терміново довелося шукати в аптеках Харкова препарат Солу-медрол, який витягує з критичного стану важких хворих. Його ціна в дозуванні 1000 мг становить близько 900 грн, дозування 500 зазвичай коштує 470 грн.

джерело: Юрій Федоров / Фейсбук
джерело: Юрій Федоров / Фейсбук

Харків'янин скористався онлайн-сервісом пошуку ліків і знайшов Солу-медрол тільки в одній міській аптеці за ціною 800 грн. Забронювавши потрібні ліки і отримавши підтвердження з аптеки, поїхав забирати замовлення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ
Показати ще

джерело: Юрій Федоров / Фейсбук
джерело: Юрій Федоров / Фейсбук

джерело: Юрій Федоров / Фейсбук
джерело: Юрій Федоров / Фейсбук

"Сцена: аптека, черга, всі розплачуються карткою, все як завжди. Але тут черга доходить до нас, і нам повідомляють, що цей товар тільки за нал. І тільки без чека. В аптеці. Майже в два рази дорожче. Життєво важливий препарат. Без чека, Карл!" - обурено розповідає харків'янин.

Далі Юрій попросив документи на медпрепарат, завідуюча аптеки сказала, що тепер взагалі його йому не продасть. Після цього в аптеку була викликана поліція і написано заяву. Далі харків'янина чекала чудова поїздка за потрібним препаратом в найближчу Полтаву.

За його словами, коли в місті закінчуються життєво важливі ліки, керівні співробітники аптек викуповують останні флакони, а потім продають за готівку зі своєю націнкою.

"На жаль, я впевнений, що в нашій "правовій" державі моя сьогоднішня заява в поліцію мізерна, а керівництво мережі аптек Галатея-Фарм прикриває своїх людей, розповідаючи про інтернет-збій і повністю ігноруючи наявність відео у мене і на боді-камері поліцейських, які приїхали за викликом. А на відео - то всі докази…", - підсумував Юрій.

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям заборонять купувати антибіотики " на око"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Новенька амбулаторія розлютила хмельничан, навіщо будували: "Зайти хоч можна?"

Також «Знай.иа " писав, що Буковинка продала волосся, щоб вилікувати маму від коронавірус