Харківський суд поновив на посаді начальника Липецького ВП Харківського відділу поліції Дмитра Тураєва, який у жовтні 2019 року сів за кермо в стані алкогольного сп'яніння і навіть заснув у машині , а в грудні 2019 чинив опір патрульним поліцейським.

Про це передає Police control.

Дмитро Тураєв в грудні 2019 року в ході конфлікту з охороною гаражного кооперативу в одному з Харківський районів чинив опір при затриманні і погрожував патрульній поліції. Патруль змушений був застосувати по відношенню до майора поліції спецзасоби і заходи фізичного впливу.

Як вдалося дізнатися під час розслідування, то між патрульними і майором Тураєвим дійсно стався конфлікт. Тураєв погрожував, матюкав і плював у бік поліцейських.

За результатами службового розслідування Дмитра Тураєва було вирішено звільнити.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Суд, в ході розгляду позову до поліції про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді та стягнення грошового забезпечення за час вимушеного прогулу, взяв до уваги, що Тураєв з 30 грудня 2019 по 8 січня 2020 перебував на лікарняному, дисциплінарна комісія повинна була викликати позивача для дачі пояснень за адресою місця проживання останнього рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Однак, всупереч приписам ст.18 Дисциплінарного статуту позивач не викликався до дисциплінарної комісії для дачі пояснень, не заперечується відповідачем.

Суд, фото: скріншот з відео
Суд, фото: скріншот з відео

Свідками в суді були охоронці кооперативу. Їх допитали і вони повідомили, що у них з Тураєвим не було жодного конфлікту. Свідчення охоронців суперечили обставинам, викладеним поліцією в ув'язненні службового розслідування.

Вивчивши всі обставини справи і вислухавши всіх свідків, суддя Титов прийшов до висновку, що зібраних під час службового розслідування доказів не достатньо для притягнення Тураєва до дисциплінарної відповідальності.

Суд прийняв рішення поновити майора поліції Тураєва Дмитра Ігоровича на посаді начальника Липецького відділення поліції Харківського відділу поліції ГУНП в Харківській області та стягнути з управління поліції в Харківській області на користь поліцейського грошове забезпечення за час вимушеного прогулу з 5 лютого 2020 року по день фактичного відновлення на посаді.

джерело: Police control
джерело: Police control

У поліції не погодилися з рішенням Харківського окружного адмінсуду і подали апеляцію. Засідання у справі призначено на 12 січня 2021 року.

За інформацією Police Control Ukraine, незадовго до конфлікту на вулиці Бучми Тураєв керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння і навіть заснув за кермом свого авто. Ймовірно за це і отримав у листопаді відповідну догану за порушення службової дисципліни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Штрафувати було нікому: заклад чиновника Нацполіції працював під час карантину вихідного дня

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Тернополем копи-перевертні "штампували" номери для машин: собі і сусідові

Також «Знай.иа " писав, що Аж п'яти заблищали: коп "дав деру" з місця хабара і опинився в туалеті, не гірше 100-метрівки