У Харкові з'явилися перші камери, які фіксуватимуть швидкість проїжджаючих автомобілів.

Про це повідомила пресслужба Харківської міськради, посилаючись на Ігоря Терехова.

Перші дві камери запрацювали на Велозаводському мосту та пр.Науки.

Як розповів директор КП «Міськелектротранссервіс» Владислав Васенко, то камери встановлюють спільно з Міністерством внутрішніх справ.

Ще близько 10-ти камер планують встановити до середини 2021 року.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Місцем для встановлення камер обрали ті вулиці, де зафіксовано найбільшу кількість ДТП з перевищенням швидкості та з тяжкими наслідками. Також вибір місця узгоджувався з поліцією.

Камери фіксують номер, колір, тип транспортного засобу і швидкість руху. Фото і відео порушень з камер відправляються безпосередньо на сайт МВС для подальшої процедури встановлення особи і стягнення штрафів.

фото: Харківська міська рада
фото: Харківська міська рада

"Відстань до камер - від 100 до 30 м. ці камери будуть давати інформацію про порушення швидкісного режиму, але як тільки законодавчо буде дозволено штрафувати за інші види порушень, ці камери зможуть фіксувати і їх – перетин суцільної лінії, порушень рядності, проїзд на червоне світло і т. д.",- розповів Владислав Васенко.

В рамках проекту "Безпечне місто" планується установка понад 1000 камер, які фіксуватимуть порушення і сприятимуть розвитку інфраструктури Харкова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тисяча порушень на день: у Києві запрацювала камера автофіксації з новою функцією

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Львові сотні порушників спіймали камери: отримуйте "листи щастя" і готуйте гаманці

Також «Знай.иа " писав, що В Україні переглянули ПДР: що змінилося для водіїв, пасажирів і пішоходів