У Харкові від малярії помер чоловік. До цього він працював в Екваторіальній Гвінеї.

Про це повідомили у пресслужбі Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України.

На Африканському контитенті чоловіка не один раз кусали комарі, але поки він там знаходився, симптомів захворювання у нього не було.

Після проведення епідеміологічного розслідування було встановлено, що у харків'янина 9 грудня з'явилися такі класичні ознаки захворювання: підвищення температури тіла до 37,5 °C, загальна слабкість і головний біль.

Швидка допомога, фото: скріншот з відео
Швидка допомога, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За медичною допомогою чоловік обратілсся через 10 днів, 19 грудня і був госпіталізований в лікарню, де йому був поставлений діагноз "малярія". На жаль, того ж дня харків'янин помер.

"В осередку за місцем проживання хворого, фахівцями лабораторного центру проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів",- написано в повідомленні.

Основні симптоми малярії:

  • слабкість;
  • лихоманка;
  • головний біль;
  • сильне потовиділення.

Ці симптоми можуть проявлятися слабо, що ускладнює виявлення малярії. Лікування необхідно почати відразу після появи симптомів, інакше малярія може привести до летального результату.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Загадкова хвороба з епілепсією і втратою пам'яті вразила вже 500 осіб: отрута ховається в питній воді

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Щасливчик Року": чоловік в Індії заразився трьома смертельними недугами

Також «Знай.иа " писав, що Львівщину слідом за китайським вірусом атакувала африканська чума