У Центр реабілітації рукокрилих тільки за вихідні привезли близько тисячі кажанів з Дніпра і двісті з Харкова. До весни вони побудуть в холодильниках, після чого їх відпустять в дику природу.

Про це повідомили в пресслужбі Фельдман Екопарку.

Як розповіли в Центрі рукокрилих, кажани почали надходити ще з початку грудня. Адже зараз у них період зимової сплячки і в якості притулків вони вибирають міські багатоповерхівки, адже вони їм схожі на скелі і печери.

"Таке сусідство з людиною часом призводить до трагедії: розбуджені під час ремонту, заміни вікон або балконів, кажани приречені на загибель від холоду і голоду",- розповіла співзасновник Центру реабілітації рукокрилих Олена Прилуцька.

Фото: Фельдман Екопарк
Фото: Фельдман Екопарк

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На щастя, у багатьох містах України є волонтери та просто небайдужі люди. Вони і збирають постраждалих рукокрилих і передають в Центр, зручним їм способом, але обов'язково в коробках з отворами для вентиляції.

Центр спеціалізується на порятунку кажанів. За весь час там врятували близько 15 тисяч рукокрилих, всі види яких занесені до Червоної книги України.

Наприклад, 20 грудня зграю з 500 кажанів знайшли під обшивкою балкона в Дніпрі. Після порятунку їх передали волонтеру з Центру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Школу під Тернополем окупували дружки Дракули

Як повідомляє портал «Знай.иа» Прикарпатців закликали не будити маленьких "друзів Дракули" - " небезпечно для життя"

Також «Знай.иа " писав, що У Запоріжжі крилатих монстрів вирвали з лап смерті: "живуть у Червоній книзі"