Дороги по-українськи: У Харкові вкладають асфальт у морози

У Харкові з весни триває ремонт Московського проспекту. Щоб завершити дорогу до кінця року, будівельники вкладають асфальт навіть у дощ та сніг. Як це вплине на якість доріг, з’ясовували журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Переглянути сюжет можна за посиланням.

Ремонт ділянки Московського проспекту розпочався ще навесні, але дату закінчення робіт постійно переносили. Кожного дня тут утворюються величезні затори. Водії чотири місяці чекали на повноцінне відновлення руху, та нещодавно термін ремонту подовжили до 31 грудня.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Щоб закінчити до нового року, будівельники поспіхом вкладають асфальт. Ремонтні роботи тривають навіть у сніг та дощ. Робітники запевняють, на якість асфальту це не вплине: «Він не буде злазити. Це перший шар, він буде зміцнювальним. Тут ще зверху вкладатимуть два шари асфальту, армуючий ще й до всього».

Жителі, з одного боку, радіють, що заторів поменшає. З іншого – не надто вірять в якість нового покриття. Адже вода, залишаючись всередині шару, при зміні температури руйнує асфальт.

У міськраді переконують, що асфальт тут не вкладають, просто проводять підготовчі роботи. «Роботи продовжуються і зараз, там йде підготовка. Як тільки погода дозволить, ми зможе доасфальтувати останню ділянку, щоб відкрити рух», – коментує заступник мера Євген Водовозов.

Цього разу посадовці обіцяють вкластись у терміни і все закінчити вчасно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хмельницькі комунальники клали асфальт у калюжі під дощем - "Це вже традиція"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українці залатали роздовбані дорогу і міст ганчірками: "М'яко і зручно"

Також «Знай.uа» писав, що У Києві сміттєвоз застряг в асфальті посеред дороги - "Пішов у текстури"