У Харківській області планують побудувати заводи з переробки муніципальних відходів.

Як передає "Справжня Варта", до складу спільного підприємства увійде біогазова станція з потужністю виробництва електричної енергії 1,5 МВт на годину.

Проект з будівництва заводу з переробки міських відходів передбачає додаткові надходження до бюджетів громад та створення 48 нових робочих місць. Про це на зустрічі з керівниками ОТГ розповів представник німецької компанії Braun Industrial Technology (BIT GmbH) Ігор Трушенко.

За його словами, для фінансування проекту буде створено цільовий бюджет, наповнення якого здійснюватиметься за рахунок інвесторів. При цьому обсяг інвестування з боку німецького партнера складе 70%, а частка інвестування від міських громад - 30%. Додатково місцевим громадам надається можливість значний обсяг інвестування виконувати у вигляді місцевих гарантій.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Інвестиційним партнером міських громад Харківського регіону виступає ТОВ "Німецько-українське підприємство" Браун Індастріал Технолоджі "(НУП "біт"), як філія компанії BIT GmbH в Україні.

Як зазначив Трушенко, потужність майбутнього підприємства складе 26 тонн перероблених відходів на добу. За його словами, основною метою програми, яка була розроблена виключно для міських громад України, є впровадження німецького досвіду і сучасних технологій в систему поводження з муніципальними відходами, до складу яких входять:

  • відходи місцевої промисловості та торговельних мереж;
  • садові та паркові відходи (сміття, листя і гілки);
  • активний мул побутових стічних вод міських очисних споруд;
  • сільськогосподарські відходи (відходи рослинництва і тваринництва);
  • частина твердих побутових відходів, які біологічно розкладається.

Участь у нараді взяли голови ОТГ з Краснограда, Люботин, Чугуєва, Лозової та інших громад. Створення сучасного підприємства з переробки міських відходів за технологіями повністю відповідають вимогам екологічних директив ЄС та України.

Відзначимо, що компанія "BIT GmbH" має практичний досвід реалізації понад 350 проектів в області традиційної та альтернативної енергетики як авторизований партнер компаній "Siemens AG" і " EnBW AG"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Прикарпаття завалять сміттям: "130 тисяч тонн на рік"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Закарпатець рятує природу і вчить цьому ІНШИХ: "поки ви тряслися над доларами, я купував сміття"

Також «Знай.иа " писав, що У Львові обпале листя перетворять на гроші-мільйони у нас під ногами