У Харкові живе Вікторія Нечай, яка за два роки створила успішний бізнес з виробництва арахісових паст. У 29-річної харків'янки тисячі підписників в Instagram і черги з бажаючих придбати смачну пасту.

Як їй вдалося почати свою справу і які плани на майбутнє, дізнавався NewsRoom.

З лабораторії на кухню

Вікторія Нечай за освітою генетик. Закінчивши ХНУ імені Василя Каразіна, вона планувала пов'язати своє життя з цією сферою. Але попрацювавши в лабораторіях, зрозуміла, що це не те, чим би вона хотіла займатися в житті.

Натхнення і заняття до душі дівчина знайшла під час декретної відпустки. Адже коли вона пішла в декрет - стала вегетаріанкою, відмовилася від м'яса і молока. Дівчина шукала, чим замінити білок і прийшла до горіхів і паст.

Спочатку дівчина довго шукала виробника, пасти якого припали б їй до душі. Склад продуктів, які вона бачила на прилавках, не вселяв довіри, тому вона вирішила готувати пасти самостійно.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"На той момент у мене був тільки блендер. Я стала робити пасти для себе, для сім'ї. Потім пригощала друзів. Чоловік побачив, що мені це подобалося, і порадив займатися цим на продаж", - розповідає Вікторія.

Вікторія Нечай. Фото з особистого архіву
Вікторія Нечай. Фото з особистого архіву

Змінила чотири блендера

Дівчина почала готувати арахісові пасти. Спочатку це був традиційний продукт без добавок. Пізніше стала експериментувати зі смаками і міксувати продукти для того, щоб урізноманітнити асортимент. Спочатку Вікторія стала робити солону пасту, солодку з фініками, а після з шоколадом і кокосом.

"Зараз створюю 13 видів арахісових паст, п'ять урбечей (густа тягуча масляниста маса, яку отримують з розтертих горіхів, насіння льону, соняшнику, гарбуза або абрикосових кісточок. - Ред.) і дві десертні горіхові пасти"— - ділиться Вікторія Нечай.

Вікторія пройшла важкий шлях, перш ніж обзавелася таким асортиментом.Техніка не витримувала і постійно ламалася. Харків'янці довелося змінити чотири блендера, перш ніж в будинку з'явився колоїдний млин для паст. Складно було знайти і постачальника якісного арахісу.

Але тут прийшов на допомогу чоловік, який допоміг закуповувати сировину і тару, а також, розробити фірмові етикетки.

Крім цього, мотивували і покупці, які ставали постійними клієнтами Вікторії і поверталися за новою партією ласощі. Зараз її пасти підкорюють не тільки харківський ринок, а й усієї України.

"Я давала рекламу в соцмережах. Але більшість якимось чином самі про мене дізнаються і приходять. Сарафанне радіо, напевно. Але якщо клієнт до мене приходить, то він часто зі мною і залишається"— - ділиться Вікторія.

Вікторія Нечай. Фото з особистого архіву
Вікторія Нечай. Фото з особистого архіву

Паста як конструктор

Звичайно ж у дівчини є конкуренти на ринку, які роблять подібну продукцію. Щоб виділятися, вона придумала особливий підхід.

"Інші продають готовий продукт. У мене пасти найсвіжіші, я їх роблю під замовлення в той же день. Крім того, я роблю акцент на певному наборі продуктів, і людина може сам собі зібрати пасту, як конструктор, або ж вибрати ступінь прожарювання арахісу"— - розповідає Нечай.

Вікторія вирішила розширити свій домашній бізнес і переходить до більш масштабного виробництва. Харків'янка вже знайшла приміщення, де планує створювати і продавати пасти, закупила більш серйозну техніку і готова дивувати любителів натуральних продуктів. Дівчина не приховує: справа приносить прибуток.

"Я бачу це як сімейний бізнес. Ми з чоловіком вирішили займатися цим. Хотілося б відкрити магазин, потім кав'ярню і налагодити постійне виробництво", - ділиться планами Вікторія.

Так само дівчина дала пораду тим, у кого є ідеї і страхи почати свою справу - слід відкинути сумніви і діяти.

"Раджу почати. І, головне, не опускати руки, тому що часто були такі моменти. Але я працювала далі", - підсумувала Вікторія.

Вікторія Нечай. Фото з особистого архіву
Вікторія Нечай. Фото з особистого архіву

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тендітна красуня з Хмельницька підкорила Україну неабияким талантом: "чиста перемога"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Сонячна" дівчинка з Франківська підкорила світ яскравим талантом: "хвороба - не вирок"

Також «Знай.иа " писав, що Юна буковинка заспівала про карантин разом з лідером гурту "ТІК", на черзі Зібров з Дзідзьо - " Давай, дядько Паша!"