У Харкові пацієнти з коронавірусом страждають від нестачі кисню.

Про це передає Policecontrol.

Повідомляється, що на київській митниці зупинили партію концентраторів для лікарень Харкова, так як обладнання ввозять за завищеною ціною і з порушеннями сертифікації товарів.

На початку цього місяця в міськраді відбулася чергова нарада, присвячена боротьбі з коронавірусом. На ньому вирішили, що проситимуть грошей на кисень в уряду. Так, мерія подала заявку в Уряд на виділення 42,53 млн грн на ремонт кисневих трас і електромереж, а також покупку і оренду ємностей для кисню. А заступник мера пообіцяла, що протягом місяця в харківських лікарня буде збільшено кількість місць з киснем.

"Ми запускаємо одне за одним ліжка, які забезпечені киснем. Плануємо цього місяця запустити ще 140 ліжок: 80 - в 25 - й лікарні і 60-в 17-й", - розповіла заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Коронавірус, фото з відкритих джерел
Коронавірус, фото з відкритих джерел

Ось тільки не виключено, що життєво важливою обладнання в лікарнях Харкова якщо і з'явиться, то з затримкою. Та й до якості концентраторів залишаться питання.

"За нашими даними, зараз на Київській митниці проходять оформлення товари з можливим порушенням митного законодавства підприємством-постачальником. ТОВ "Здраво" ввозить з Китаю два види концентраторів: OLV-10 і OLV-5. Це апарати для отримання чистого кисню високої концентрації зі звичайного атмосферного повітря. Маркування 10 і 5 означає обсяг кисню в літрах", - пише Policecontrol.

Видання опублікувало договір поставки (№1117н / 2020), за яким директор ТОВ "Здраво" повинен передати покупцеві (директору 25-ї лікарні) 93 концентратора на суму понад 3,5 млн грн (3515 539,5 грн). Договір укладено 17 листопада 2020 року. У доповненні до Договору вказана вартість одного концентратора - 37 801 грн.

А от у комерційній документації сума менша - 13 440 гривень. А якщо почати моніторити ціни на концентратори, то можна виявити, що в комунальні лікарні, яких чекають тяжкохворі, потрапляють за ціною в 3-5 разів вище собівартості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хворий коронавірусом чоловік віддав кисень синові і помер, українці в жаху: "це Овенцім,с * ка"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українка померла в реанімації від ковіда, поскаржившись на брак кисню- " вимикали вже 8 разів!"

Також «Знай.иа " писав, що Львів'янин переміг коронавірус і розкрив жахи інфекціонки: "померли всі, крім мене"