Вже в грудні українцям підвищать зарплати і пенсії у зв'язку з перерахунком прожиткового мінімуму.

Прожитковий мінімум востаннє підвищували 1 липня (до 2118 грн), а з 1 грудня цього року він становитиме 2189 грн. Отже, відбудеться перерахунок пенсій і зарплат, передає "Апостроф".

Також у грудні збільшаться і надбавки за трудовий стаж: з 17,2 до 17, 69 грн; мінімальна пенсія - з 1720 до 1760 грн.; максимальна пенсія - з 17 210 до 17 690 грн.

Під перерахунок можуть потрапити і бюджетники. На сьогодні мінімальний тарифний оклад - 2225 грн, але після перерахунку він складе вже 2270 грн.

Акцентуємо, що поки влада не встановила чітку дату підвищення. Можливо, це відбудеться в січні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, в 2021 році в Україні почнуть перевіряти всіх, хто звернеться за отриманням соціальної допомоги, до того, як вони почнуть її отримувати. Таким чином буде змінена діюча система нарахування допомоги, за якою одержувачів перевіряли тільки постфактум.

Перш ніж призначити соціальну допомогу, дані про кожного заявника перевірять по ряду баз і реєстрів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пенсія та декретна відпустка: Як правильно порахувати страховий стаж

Як повідомляє портал «Знай.иа» Допомога по безробіттю 2021 в Україні: цифри і способи отримання

Також «Знай.иа " писав, що Українець пропрацював лікарем у психіатричній лікарні 25 років, проте цей стаж все одно виявився недостатнім для нарахування пенсії незважаючи на обіцяну норму "рік за два".