Готувати макарони дуже просто, а поправитися від них на 10 кг в рік взагалі елементарно виходить. Але обійдемося без нічних кошмарів і зайвої ваги. Можна їсти макарони і не товстіти.

Макарони - багаті вітамінами групи В, які підтримують красу нігтів і волосся, а також стимулюють роботу мозку.

Як зробити макарони своїм союзником в боротьбі як з голодом, так і з набором ваги, а не страждати від мізерного раціону — читайте прямо зараз.

1. Вибирайте з твердих сортів

Щоб не повніти, потрібно також вибирати макарони з твердих сортів пшениці. Тверді сорти пшениці містять багато білків і мало крохмалю. Вони не такі калорійні і багаті корисними цукрами, які тримають потрібний рівень глюкози в крові.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Паста, скріншот: YouTube
Паста, скріншот: YouTube

2. Варимо не менше 10 хвилин

Локшина швидкого приготування - краще викреслити з свого раціону. Якісні макаронні вироби повинні варитися не менше 8-10 хвилин і досягти стану аль-денте – так вони принесуть максимум користі.

3. Заправляємо корисними соусами

Дієтологами підтвердили, що їсти макарони без шкоди для своєї фігури реально. Загрозу вазі тіла несуть саме заправки і соуси до макаронів, які в рази підвищують їх калорійність і кількість жирів.

Адже мало кому подобається їсти порожні макарони. Вихід - готувати овочеві заправки до макаронів. Наприклад, соус песто з петрушкою і волоськими горіхами або соус із запечених перців із зеленню і нежирними вершками.

Паста, фото Pxhere
Паста, фото Pxhere

Такі овочі, як томати, кабачки, морква, печена капуста стануть відмінною основою для соусів. Просто додайте трохи сиру або вершків, спеції за смаком і збийте блендером.

Сміливо використовуйте морепродукти і м'ясо для заправки макаронів.

4. Не варити - томити і запікати

Замість варіння спробуйте томити макарони в духовці, змішавши заздалегідь всі інгредієнти для заправки. Всі вітаміни і мікроелементи залишаться у вашій тарілці.

Ще один спосіб приготувати макарони - запіканка. Відваріть макарони до напівготовності,викладіть у форму, залийте овочевий запрвкой, додайте м'ясо, сир і відправляйте в духовку. З

5. Макарони можна використовувати не тільки, як гарнір

Макарони також можна використовувати для приготування теплих ситних салатів. Овочі злегка обсмажте окремо один від одного. Відваріть макарони і змішайте з овочами, шматочками сиру і зеленню.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Як приготувати макарони, щоб вони не злиплися і не розвалилися: маленькі хитрощі

Як повідомляє портал «Знай.иа» Правильне харчування в офісі: як "білим комірцям" не зіпсувати собі здоров'я і життя

Також «Знай.иа " писав, що Знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі показав, як зі звичайних макаронів приготувати шикарне блюдо