З Нідерландів до Харкова завезли небезпечний для здоров'я козячий сир.

Про це повідомили в ГУ Держспоживслужбі в Харківській області.

Повідомляється, що козячому сирі, який експортувався з Нідерландів виявили Listeria monocytogenes. Виробник продукту - Bettinehoeve BV, Etten Leur.

Якщо товар буде знайдений в реалізації по Україні, його буде необхідно зупинити і вилучити.

"У разі виявлення зазначеного товару оператори ринку зобов'язані звернутися до управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини в м. Харкові", - зазначили в Держпродспоживслужбі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Довідка: Лістерії (Listeria monocytogenes, L. monocytogenes) є бактеріями, що викликають інфекційне захворювання лістеріоз у тварин, в тому числі домашніх, птахів і людини. Щорічно в світі реєструється тисячі випадків захворювання, смертність серед яких становить 20-30%.

Козячий сир, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Козячий сир, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Компанія Bettine в свою чергу прокоментувала заяву Держпотребслужби.

"Компанія Bettine в якості профілактики попередження можливого зараження лістерією в дозрілих козячих сирах з білою цвіллю тимчасово не рекомендує вживати перераховані продукти, оскільки вони можуть містити сліди Listeria monocytogenes. Останнє може викликати серйозні ризики для здоров'я, особливо у людей з груп ризику, таких як літні люди або люди з ослабленим імунітетом, вагітні жінки та немовлята ", - стверджують в компанії.

Представники Bettine також додали, що хоча немає ніяких ознак забруднення на рівні продукту місцевого виробництва, джерело забруднення було виявлено в ході випробувань на одній з виробничих майданчиків (Bankenstraat). Виробником були
прийняті коригувальні та профілактичні заходи, щоб гарантувати безпеку продукції для вживання в їжу.

Нагадаємо, у Харкові вершкове масло піддалося перевірці. Були виявлені два виробники від продукції, яких краще відмовитися.

Виявилося, що в маслі під назвою "Масло солодковершкове селянське 73% жиру» (ТМ "Новобаварське", Харківський молочний завод) назва і склад не відповідають дійсності.

Другим маслом стало " Масло солодковершкове селянське 73% жиру" (ТМ "Ізюмське", Балаклійський молочний завод), яке також не відповідає стандартам. У ньому вміст молочного жиру становить 71,5% хоча на етикетці зазначено 73%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дніпрянину впарили сир з кишковою паличкою: "з присмаком безвиході"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Дніпром кафе подарувало школярам на випускний харчове отруєння-сальмонела в тарілці

Також «Знай.иа " писав, що Лікарі знайшли смертоносну бактерію в магазинах по всій країні: понад півсотні жертв епідемії