Харківська міськрада визначилася, як у місті проходитиме "карантин вихідного дня".

Як повідомив прем'єрміністр Денис Шмигаль, рішення про введення нових обмежень було прийнято на засіданні уряду в середу, 11 листопада, передає NewsRoom.

Повідомляється, що під час "карантину вихідного дня" буде заборонена робота барів, кафе і ресторанів, ТРЦ, закладів культури, спортзалів, басейнів, а також непродовольчих магазинів.

Після появи розпорядження мери Рівного та Львова заявили, що не мають наміру вводити "карантин вихідного дня".

Карантин, фото pxhere
Карантин, фото pxhere

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Карантин вихідного дня, на мою думку, - це дурниця. Ми були, є і будемо разом з вами, ніякого нерозумного рішення місто приймати не буде. Якщо влада хоче робити якісь обмеження, то нехай спочатку заплатить гроші людям, компенсації, як це роблять німці, французи та інші країни", - сказав мер Львова Андрій Садовий.

А ось Харківська мерія зайняла іншу позицію.

"Ми не даємо оцінку рішенню уряду, однак будемо дотримуватися його, так воно обов'язково до виконання на всій території України",- заявив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю мерії Юрій Сидоренко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Продовження карантину: нові правила, обмеження та виплати. За заявою уряду, карантинні заходи в Україні продовжені з метою створення безпечного середовища. Але КМУ планує також "новий повний локдаун".

Як повідомляє портал «Знай.иа» Жарти в сторону: Епіцентр після 72-годинної п'ятниці придумав новий спосіб заробляти на українцях у вихідні. Керівництво торгової мережі Епіцентр змінило своє рішення про роботу в карантин вихідного дня. Там пообіцяли закрити всі магазини мережі на 14-15 листопада і дотримуватися постанови Кабміну.

Також «Знай.иа " писав, що Карантин вихідного дня: Шмигаль жорстко відповів незадоволеним,"навіть в коридорі не покладуть". Новий виток карантину необхідний, оскільки місця в українських лікарнях можуть закінчитися вже в середині грудня.