У Харкові 1 листопада стартував конкурс "ВікіХарківщина 2020".

Про це передає "Вечірній Харків".

Мета конкурсу - популяризація населених пунктів, пам'яток і відомих людей Харківського регіону.

Як розповідає директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостко , то конкурс розрахований на бібліотекарів та читачів бібліотек, бо саме бібліотеки проводять велику роботу зі збору та популяризації краєзнавчих видань та публікацій.

"У бібліотеках накопичено величезний пласт краєзнавчої інформації з підтвердженнями. І на основі таких матеріалів можна якісно представити інформацію в "Вікіпедії" про свою громаду, місто, селище, а також про відомих людей з цих місць", - вважає Шостко.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

осінній Харків, скріншот з відео
осінній Харків, скріншот з відео


За словами Наталії Шостко, у конкурсі "ВікіХарківщина 2020 " досить активно беруть участь читачі.

На її думку, харків'янам є чим похвалитися.

"В принципі, в кожному населеному пункті є як цікаві місця, так і люди, значущі і для Харківської області, і для України в цілому, про які варто написати"– вважає вона.

Складність з розміщенням статей саме на просторах "Вікіпедії" полягає в тому, що інформація обов'язково повинна бути підтверджена друкованими джерелами. Навіть далеко не всі друковані засоби масової інформації можуть бути джерелами, що підтверджують достовірність інформації.

Щоб взяти участь у конкурсі, читачі повинні обов'язково проінформувати про своє бажання одну з бібліотек.

Для участі в конкурсі необхідно мати обліковий запис в "Вікіпедії". У кого її немає-можна зареєструватися. Під час конкурсу учасники можуть створювати нові або доповнювати вже наявні статті з краєзнавчої тематики про Харківщину або завантажувати власні фотографії.

Конкурс від "Вікіпедії" для харків'ян триватиме протягом листопада – до 30 числа включно. Переможці отримають подарункові сертифікати інтернет-магазинів та сувеніри з символікою "Вікіпедії".

Детальніше про конкурс можна дізнатися тут.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вікіпедія запропонувала українцям підзаробити

Як повідомляє портал «Знай.иа» Конкурс наукових фотографій вперше проведуть в Україні

Також «Знай.иа " писав, що Wikipedia отримала новий дизайн через 10 років, що змінилося