Діма Калекін не пам'ятає своїх справжніх батьків. У той день, коли, оглянувши новонародженого хлопчика, лікарі озвучили діагноз «гідроцефалія», біологічні батьки залишили його в пологовому будинку, від куди він потрапив в дитячий будинок для інвалідів в Краматорську.

Майже чотири роки по тому Діма не міг ні ходити, ні навіть користуватися ложкою. Багатьох дивувало вже те, що хлопчик прожив так довго і навіть вивчив кілька слів і коротких фраз.

Але попереду хлопчика чекало ще одне жорстоке випробування.

Військовий конфлікт на сході України зруйнував життя тисяч невинних людей. Діма та інші сироти опинилися в зоні бойових дій. Але коли дітей вирішено було евакуювати, воюючі сторони довго не могли вирішити, хто повинен подбати про них.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Тиждень важко хворих дітей, які потребують постійного догляду, перевозили з місця на місце. Тільки коли їх стан став критичним, сиріт, нарешті, передали українським медикам.

Діма опинився в Харкові.

Навіть досвідчені лікарі, побачивши хлопчика, не могли стримати сліз: Діма був ледь живий. На щастя хлопчик пішов на поправку, але дорослі розуміли, яка його чекає важке життя.

Малюк зі страшним діагнозом був приречений на життя в будинку інвалідів, без єдиного шансу стати повноцінним членом суспільства.

Але через пару тижнів сталося справжнє диво. З дитячим будинком зв'язалися подружжя Ернест і Рут Чавес з Америки.

Зворушені до сліз страшними новинами з далекої для них України, вони вирішили усиновити сироту. Незабаром, вони опинилися у нас і познайомилися з Дімою.

У великому будинку Ернеста і Рут вже знайшли притулок семеро дітей з різних країн, Діма став їх восьмою прийомною дитиною.

Досвідчені усиновителі швидко зібрали документи, і вже у вересні 2015 року, через всього два місяці після їх першої зустрічі, у Діми була нова сім'я і навіть нове ім'я — Зебдаях Чавес.

На своїй сторінці в Фейсбук Ернест і Рут постійно розповідають про життя свого молодшого сина.

У колі люблячих і дбайливих людей, хлопчик просто розцвів. Незабаром після того як його привезли в новий будинок, дитина, яка ніколи в житті не їла самостійно, вже впевнено тримала ложку.

Пройшов всього рік, але життя Діми-Зеба неймовірно змінилося: він говорить, розуміє дві мови і навіть робить перші кроки. Медики вважають, що в майбутньому він цілком зможе розвиватися і отримувати життєві навички — лобові частки його мозку не пошкоджені хворобою.

У Зеба попереду довгий і важкий шлях, йому належить пройти через безліч медичних процедур. Але вже зараз, дивлячись на його посмішку, хто може засумніватися, що цей малюк буде боротися до кінця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Батьки маленького українця загинули в ДТП, а інтернат підкинув важкі випробування: кидали, немов м'яч, з рук в руки

Як повідомляє портал «Знай.иа» Переселенка з Донецька розповіла, як це-бути багатодітною прийомною мамою в Україні

Також «Знай.иа " писав, що Молодий українець став інвалідом через друга, потрібна термінова допомога: "дав випити склянку води"