У Харкові піротехніки ліквідували 2 артснаряди часів Другої світової війни.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ ДСНС України в Харківській області.

Вчора, 9 листопада рятувальникам надійшло повідомлення про те, що на вулиці Жихорській, 55, на відстані 13 метрів від житлових будинків виявлено два предмети, схожі на вибухонебезпечні.

фото: ДСНС
фото: ДСНС

Фахівці ідентифікували їх як артилерійські снаряди калібру 45 мм часів Великої Вітчизняної війни.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Для знешкодження небезпечної знахідки була викликана оперативно-технічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС.

Всі боєприпаси були вивезені на спеціальний підривний майданчик і знищені шляхом підриву.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Івано-Франківську рятувальники знешкодили кілька боєприпасів часів Другої світової війни. Мінометна міна часів Другої світової війни була виявлена днями, на вулиці Гоголя в Івано-Франківську. Знайти мінометну міну 82 мм вдалося місцевим жителям на присадибній ділянці одного з приватних домоволодінь.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Піротехніки ГУ ДСНС знищили 3 мінометних міни часів Другої світової війни та додатково виявили ще 14 одиниць. Піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області у спеціально відведеному місці знищили три 120 мм мінометних міни часів Другої світової війни, повідомляють у ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Дані вибухонебезпечні предмети були виявлені "чорними археологами" на полі неподалік села Покутинці Віньковецького району Хмельницької області.

Також «Знай.иа " писав, що У Франківську знайшли гранатомет з Донбасу-лежав на лавочці, як пляшка води. В поліцію надійшов виклик про те, що по вулиці Ніколайчука лежить предмет, який схожий на зброю. По прибуттю на місце виклику поліцейські виявили предмет нагадує гранатомет РПГ-22, який лежав на лавці.