У вівторок, 10 листопада, Вища рада правосуддя звільнила суддю Олександра Шестака після подачі заяви про відставку.

Як повідомляє "Судова влада України", в 2009 році Шестак очолив Дзержинський районний суд, почав роботу в ньому в 1990-му. За цей час він займався справами підлеглих Геннадія Кернеса. Зокрема, відпустив під заставу Ігоря Київського - заступника директора Департаменту будівництва та дорожнього господарства, якого підозрювали у розтраті бюджетних коштів.

Але найрезонанснішим стало рішення Шестака у справі про масову бійку на вулиці Клочківській у 2006 році. Тоді всі семеро підсудних були визнані винними в грубому порушенні громадського порядку і нанесенні тілесних ушкоджень. Однак до в'язниці жоден з них так і не дійшов: всі були звільнені. Шестак послався на статтю 75 Кримінального кодексу України (звільнення від відбування покарання з випробуванням).

На початку засідання Олександр Шестак заявив, що врахував "позитивні характеристики" і те, що це не були "попередньо узгоджені і організовані дії".

Раніше портал Знай.uа писав, що в Ужгороді дружок глави облради Рівіса попався на хабарі - апетити як у Януковича.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, судьи КСУ Мойсик и Слиденко пытаются уйти от ответственности за коррупцию.

Також портал Знай.uа писав, що Віктор Медведчук заявив, що у парламенту немає повноважень відновлювати дію законів.