72-річна мешканка Харкова навчилася малювати лише два роки тому, проте вже зараз її роботи нагадують шедеври. Жінка розповіла, як прийшла до цього заняття і як на це вплинули життєві труднощі.

Читайте Знай в Google News!

Своєю історією життя Ольга Оганесян поділилася журналістам видання "057".

У свої 72 роки Ольга може без труднощів полагодити сантехніку, веде сторінку в Instagram, захоплюється комп'ютерними іграми. Однак найбільше її захоплення-малювати акварельними фарбами. Малювання Ольга любить з дитинства, але серйозно їм почала займатися лише півтора роки тому. Її колекція налічує вже понад 200 картин – частина з них вирушили на благодійність, частина – роздала знайомим, решту зберігає вдома.

Художниця Ольга / фото: 057
Художниця Ольга / фото: 057

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Малювати жінка почала після смерті близьких – молодшої дочки і чоловіка. Але незважаючи на це, Ольга з посмішкою розповідає про своє життя.

Її молодша дочка померла в 2013 році від раку молочної залози. Хвороба розвивалася стрімко, тому лікарі не змогли їй допомогти. Від нервового перенапруження і втрати дочки захворів і чоловік Ольги – у нього діагностували проблеми з серцем, перевищений рівень цукру в крові. Пізніше у нього виявили і онкологію. Він помер через 5 років після смерті дочки.

Тоді ж жінку забрали в лікарню в передінсультному стані – догляд за чоловіком і нервове напруження погіршили здоров'я. Під час реабілітації син приніс їй до лікарні фарби для психотерапії. З тих пір Ольга і почала захоплюватися малюванням.

Процес створення картини / фото: 057
Процес створення картини / фото: 057

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що перша леді Олена Зеленська відвідала виставку робіт Аргентинських фотохудожниць "Аргентина очима жінок-художниць".

Як повідомляв портал Знай.иа, на Тернопільщині зупинку прикрасили малюнками.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі в парку Новокодацькому з'явилися неймовірної краси піаніно.