У Харкові оштрафували "голого" пасажира метро. Суд, вивчивши матеріали справи, визнав чоловіка винним у скоєнні порушення за ст.44-3 КУпАП та оштрафував на 17 тис. грн.

Про це повідомляється у постанові Київського районного суду Харкова.

Чоловік, який є приватним підприємцем, знаходився на станції метро без респіратора або захисної маски.

Відомо, що близько 10:30 8 вересня обвинувачений перебував на станції метро "Героїв праці" без медичної маски, чим і порушив карантинні норми.

Метро у Харкові, фото: Суспільне
Метро у Харкові, фото: Суспільне

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На засіданні харків'янин частково визнав провину і заявив, що дійсно знаходився в метро без маски, проте вважає, що при оформленні протоколу були допущені порушення.

Зокрема, чоловік зазначив, що в протоколі невірно вказано пункт постанови Кабміну, не вказано, який саме засіб захисту у нього був відсутній, відсутні докази тощо. Порушник просив суд повернути протокол правоохоронцям для належного оформлення.

Харківське метро, скріншот відео
Харківське метро, скріншот відео

Нагадаємо, у Харкові районний суд оштрафував двох чоловіків на 17 тис.грн кожного, які порушили масочний режим у метрополітені.

Раніше ми писали, що Харкові поліцейські разом зі співробітниками метрополітену провели масочний рейд в підземці. Копи заходили у вагони і перевіряли, чи всі пасажири їдуть в масках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Відсутність маски прирівняли до порушення ПДР - як штрафуватимуть порушників карантину Штрафи за відсутність маски на обличчі в громадських місцях будуть виписувати за тим же принципом, що і штрафи за порушення ПДР.

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Голих " українців чекають моментальні штрафи-не встигнете сказати "ковід". В Україні порушників карантинних вимог почнуть штрафувати на місці, відразу після виявлення правопорушення.

Також «Знай.иа " писав, що Питання носити або не носити вже не варто: чи можна прати одноразові маски і як їх зберігати. Чи можна прати маски, чи варто їх дезінфікувати і як бути з багаторазовою маскою протягом дня - відповіді на ці питання допоможуть правильно піклуватися в захисному засобі.