Більше сотні закоханих пар харків'ян щомісяця одружувалися за системою "Шлюб за 24 години".

Про це повідомили у Східному регіональному управлінні юстиції.

Повідомляється, що з січня по вересень 2020 року в рамках проекту "Шлюб за 24 години" в Харкові одружилися 959 пар.

Харків став третім за кількістю швидких на одруження пар. На перших місцях розмістилися Київ, в якому швидку реєстрацію шлюбу за добу вибрали 3 237 пар і Одеса (2 387). Трохи менше, ніж у Харкові розписалося закоханих у Львові – 757.

Крім українців, проектом "Шлюб за 24 години" користувалися і іноземці. Протягом січня-вересня 2020 року таким чином уклали шлюб 5 096 іноземних громадян. В основному, це були громадяни Росії, Польщі та Німеччини. Найбільше такою послугою користуються іноземці в Харкові, Дніпрі та Львові.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Весілля, фото: pixabay.com
Весілля, фото: pixabay.com

Нагадаємо, що "шлюб за добу" - послуга відносно нова, яка набула великої популярності. Цією послугою може скористатися кожен бажаючий, все що потрібно зробити – звернутися в спеціальний організатора державної реєстрації, подати паспорт і відповідну заяву, вибрати зручний час, дату і місце проведення церемонії.

Раніше ми писали, що за січень-вересень на Харківщині було укладено 15 шлюбів за участю неповнолітніх.

У нашій країні єдиною законною підставою для вступу в шлюб осіб, які не досягли 18-річчя, є рішення суду. При цьому служителі Феміди повинні встановити, що реєстрація відносин відповідає інтересам підлітків.

З січня по вересень 2020 року в Україні одружилися 472 дівчини і 14 хлопців. У Харківській області такого рішення домоглися через суд 15 місцевих мешканок, з яких п'ятеро живуть у містах і десять - у сільській місцевості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Цивільний шлюб або штамп в паспорті: плюси і мінуси вільних відносин

Як повідомляє портал «Знай.иа» В якому віці краще одружитися: експерти назвали умови ідеального шлюбу

Також «Знай.иа " писав, що Закарпатці поспішають одружитися, і карантин не перешкода: "чоловік і дружина за добу"