У Харкові рятують немовля, яке народилося без черевної порожнини.

Читайте Знай в Google News!

У малюка в утробі в повному обсязі не сформувалася черевна порожнина. Медики штучно створили малятку черевну порожнину і готують до серйозної операції.

Дитину відразу після народження перевели в Харківську обласну дитячу клінічну лікарню №1.

фото: Харківська обласна дитяча клінічна лікарня 1
фото: Харківська обласна дитяча клінічна лікарня 1

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У нашу лікарню переведена дитина з важкою вродженою патологією - відсутністю передньої черевної стінки. Таке нечасто зустрічається, але ми вже маємо досвід лікування таких хворих. Даний випадок ускладнений тим, що у дитини немає черевної порожнини: товстий і тонкий кишечник, шлунок, печінка і селезінка знаходяться у відкритому доступі",- написано в повідомленні лікарні.

фото: Харківська обласна дитяча клінічна лікарня 1
фото: Харківська обласна дитяча клінічна лікарня 1

Немовляті був встановлений діагноз: вроджена вада розвитку шлунково-кишкового тракту, гастрошизис.

Медиками прийнято рішення рятувати маленького пацієнта в два етапи. Перший: створення тимчасової штучної черевної порожнини.

Другий: закриття дефекту шкірою дитини.

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Рятувальник-силач з маленьким згортком замилував Україну: виніс з полум'я янголятка на руках. Кремезний рятувальник врятував немовля із задимленого будинку.

Як повідомляє портал «Знай.иа» В елітному пологовому будинку Києва прооперували кинуту дівчинку-мати втекла, навіть не глянувши. Дитина народилася з некритичним пороком розвитку, але ніякі аргументи не змогли змінити рішення батьків відмовитися від новонародженої.

Також «Знай.иа " писав, що 13 жовтня в США медики провели унікальну операцію з роз'єднання сіамських близнюків. Діти зрослися головами і лікарям довелося йти на ризик, щоб розділити тканини мозку. Операцію зробили, але вона не пройшла без ексцесів.