У Харкові вершкове масло піддалося перевірці. Були виявлені два виробники від продукції, яких краще відмовитися.

Про це повідомили після перевірки в ДП "Харківстандартметрологія", повідомляє KHARKIV Today.

Виявилося, що в маслі під назвою "Масло солодковершкове селянське 73% жиру» (ТМ "Новобаварське", Харківський молочний завод) назва і склад не відповідають дійсності. Продукт не відповідає нормам за органолептичними та фізико-хімічними показниками. А, масова частка немолочних жирів становить 88,9%.

Домашнє масло, фото: кадр з відео
Домашнє масло, фото: кадр з відео

Другим маслом стало "Масло солодковершкове селянське 73% жиру" (ТМ "Ізюмське", Балаклійський молочний завод), яке також не відповідає стандартам. У ньому вміст молочного жиру становить 71,5% хоча на етикетці зазначено 73%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

При цьому, торгова марка позиціонує цей продукт як масло групи "селянське" – в ньому масова частка жиру повинна становити від 72,5% до 79,9%. За фактом же це масло відноситься до групи "бутербродне", для якої визначена жирність в межах від 61,5% до 72,4%.

Вершкове масло фальшують
Вершкове масло фальшують

Раніше ми писали, соняшникова олія торгової марки "Олейна" таїть в собі смертельну небезпеку. У зразках продукції цієї торгової марки виявили речовину, яка викликає утворення в організмі ракових пухлин і призводить до інших небезпечних захворювань.

Результати дослідження показали, що продукція популярного бренду містить канцероген бензапірен.

Концентрація цієї речовини у відібраних зразках для аналізу склала 8,7 мікрограм на кілограм. Водночас, згідно з ДСТУ 4492: 2005" Олія соняшникова", вміст бензапірену в кінцевому продукті не повинен перевищувати норму 2 Мікрограми на кілограм.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Бердянську туристи отруїлися креветками-таблетки і унітаз замість пляжу

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Києвом накрили нелегальну бойню, мороз по шкірі-пускали мертвих корів " на шалики"

Також «Знай.иа " писав, що Перевірити сік на барвники можна за кілька хвилин, достатньо лише....