Під Хрьковом жителі Слобожанського та Борщової скаржаться на верблюдів, які пасуться на їхніх городах. Двогорбих тримають на одній з ферм і іноді випускають погуляти.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Гризуть капусту. Залишилося те, що погризли, яке ми не зрізали. Розраховували, що у нас буде своя капуста"— розповідає мешканка Борщової в Любов Гармаш.

Також на городи заходять коні і поні.

Місцевий житель Рафік Цугурян розповідає, що на фермі живуть понад 30 тварин: 2 верблюди, 11 поні, 26 корів, бики. Він встановив паркан навколо свого двору, і тепер тварини до нього "в гості" не заходять.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На самій же фермі паркану немає. Власник господарства з журналістами спілкуватися відмовився. Дівчина, яка була поруч з ним, показала в бік камери образливий жест.

фото: Суспільне Харків
фото: Суспільне Харків

"Він не стежить! Зайшли поні, Я виганяю. Він іде. Подивився так - і пішов далі. А коні-поні бігають у мене по городу, а він йде і все. Перші роки він говорив: "Ой ну вибачте ... ". Ну, Артем, ну ти купи хоча б мені трохи суниці ту, що витоптали."Подавайте в суд ". І все", - каже Галина Пуляєва, на город якої тварини ходять вже сьомий рік поспіль.

У сільраді розводять руками, бо притягнути до відповідальності власника тварин не вдається. Штрафи виписували кілька разів, але чоловік їх ігнорує.

Місцевий дільничний Олексій Шляхов отримував скарги від сеьских жителів. Цього року на власника господарства склали два адмінпротоколи за статтею 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою).

фото: Суспільне Харків
фото: Суспільне Харків

"Приїжджали раз до нього різні комісії - і нічого не можуть зробити. У нього є не на всіх тварин, а на кількох є санітарні книжки, відповідні паспорти. Тварини чіповані. Не всі"— сказав поліцейський.

Поки ж на власника тварин немає управи, а коні, поні і верблюди і далі продовжують набіги на городи місцевих жителів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Єгипетський злодій" позбавив харків'ян врожаю капусти: "як прогнати цього зайця?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Прем'єр розповів "слугам народу" про велику любов верблюда і слона: "забезпечимо гідне життя"

Також «Знай.иа " писав, що Верблюд власним горбом зупинив локомотив, машиністи ледь не посивіли: відео