Чим харчувалися сім'ї в радянський час.

Нещодавно запитала у своєї 15-річної доньки, що приготувати на вечерю. Запропонувала кілька варіантів, але вона не захотіла, оскільки їй все набридло. Тоді я згадала про своє радянське дитинство, а саме що тоді ми не думали про те, що будемо готувати. Основним тоді було поїсти ситно.

А саме моє дитинство припало на 70-ті роки, коли в магазинах був вибір продуктів зовсім невеликий. До того ж батькам особливо ніколи було готувати.

Сніданок у нас був стандартний - яєчня або омлет. Якщо ж вдавалося купити ковбасу, то тоді вранці їли бутерброди.

На обід мама готувала борщ або суп з якихось круп. Увечері вона варила бульйон на м'ясі, а вже вранці перед тим, як йти на роботу, готувала повноцінний суп, додаючи все необхідне.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вечеряли ми частенько смаженою картоплею з різними соліннями, який ми самі влітку і восени заготовляли. Ще в нашому вечірньому меню були макарони по-флотськи або рис з минтаєм. Ще я пам'ятаю про сосиски з зеленим горошком, хоча в цій страві немає нічого особливого.

На вихідних меню відрізнялося від будніх днів. Всі були вдома, тому на приготування було більше часу.

Мама смажила котлети, варила курочку або ліпила пельмені. А ще ми разом з нею пекли пиріжки з яблуками і капустою.

Ось так ми харчувалися за часів СРСР. І ніхто не перебирав і не говорив, що все набридло. Ми були ситими і задоволеними.

Це зараз в магазинах полиці ломляться від продуктів, асортимент яких зашкалює. Тому я вже вранці починаю думати, що такого цікавого, смачного і незвичайного приготувати на вечерю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше 10 страв зі шкільної їдальні часів СРСР-пюре з гуляшем, запіканка і сосиска в тісті

Як повідомляє портал «Знай.иа» Від нього пахне спиртним і сигаретами: фото зі "смаком дитинства СРСР" викликало резонанс в мережі

Також «Знай.иа " писав, що Олімпійські ігри та смерть Висоцького: яку правду приховували від світу в СРСР