Рецепт тих самих шкільних котлет, які робили колись в школах, і їх все так любили.

Перш за все потрібно сказати, що в залежності від регіону, рецептура шкільних котлет могла трохи відрізнятися. Наприклад, десь їх робили виключно з яловичини, а хліб брали білий.

Однак сьогодні ми зупинимося на найпоширенішому рецепті серед радянських кухонь. Обов'язково спробуйте їх приготувати.

Котлети "Шкільні"

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • 500 г яловичого м'яса
  • 500 г свинячого м'яса
  • 300 г цибулі
  • 350 г сірого хліба
  • 2 курячих яйця
  • 2 ч. л. солі без гірки
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 1 пачка панірувальних сухарів

скріншот з відео YouTube
скріншот з відео YouTube

Приготування:

1.Насамперед потрібно підготувати хліб. Зверни увагу, що для цих котлет нам потрібен не батон, а сірий хліб. Тобто хліб з житнього і пшеничного борошна. Замочувати його ми будемо не в молоці, а в простій воді.

2.Поки хліб просочується, пропусти все м'ясо і цибулю через м'ясорубку. Ні в якому разі не використовуй блендер.

скріншот з відео YouTube
скріншот з відео YouTube

3.Тепер можеш злити воду з хліба і ретельно віджати руками воду. Цей крок обов'язковий. Після цього пропусти м'якуш через м'ясорубку і додай до фаршу.

4.Тепер залишилося тільки посолити, поперчити і вмішати яйця. Перемішуй фарш руками до однорідного стану.

скріншот з відео YouTube
скріншот з відео YouTube

5.Далі ми мокрими руками беремо трохи фаршу, відбиваємо його руками і надаємо улюблену форму. Після цього щедро обвалюють кожну котлетку в панірувальних сухарях.

6.З такої кількості інгредієнтів повинно вийти близько 40 котлет. Не обов'язково смажити їх відразу всі, більшу частину можна заморозити.

скріншот з відео YouTube
скріншот з відео YouTube

7. Найкраще спочатку зліпити всі котлетки і лише потім починати їх смажити. Спочатку налий масло на сковороду і почекай, поки воно нагріється. Після цього викладай по черзі котлетки, обсмажуючи їх з кожного боку по 2,5-3 хвилини.

скріншот з відео YouTube
скріншот з відео YouTube

Повинно вийти точно як в дитинстві. Приємного апетиту!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дієтичні курячі котлетки з натуральних продуктів-рецепт, який вас здивує

Як повідомляє портал «Знай.иа» Котлета по-київськи на кухні-готуємо легендарне блюдо за простим рецептом

Також «Знай.иа " писав, що Оригінальні котлетки з індички з кабачками-мінімум калорій, максимум смаку