Поліція Полтавщини затримала юнака, причетного до вбивства 17-річної дівчини у Миргороді.

Про це повідомила пресслужба поліції Полтавської області.

Повідомляється, що близько 9 ранку 28 жовтня в місті Миргород, що на Полтавщині, було виявлено тіло 17-річної дівчини з ознаками насильницької смерті. Наразі особу, обґрунтовано підозрювану у скоєнні жорстокого вбивства неповнолітньої, затримано.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

"Отримавши інформацію про вбивство 17-річної дівчини, весь особовий склад Миргородського відділу, досвідчені оперативники та слідчі обласного апарату поліції Полтавщини були залучені до розкриття злочину. В ході проведення оперативно-розшукових заходів, протягом декількох годин нам вдалося з'ясувати обставини злочину, а також вийти на слід і затримати підозрюваного. Ним виявився 18-річний місцевий знайомий убитої. Хлопця затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Речові докази вилучено. Мотиви злочину встановлюються. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні вбивства та обрання запобіжного заходу-тримання під вартою",- повідомив Іван Виговський, начальник обласного управління поліції Полтавської області.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

На даний момент правоохоронні органи здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за кваліфікуючими ознаками ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У разі доведення провини хлопця, йому загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Як повідомили у Департаменті карного розшуку, тіло 17-річної дівчини було виявлено біля кладовища в ставку.

"Очевидна насильницька смерть - численні тілесні ушкодження, в тому числі зламаний палець (ймовірно дівчина намагалася чинити опір), рубані рани різної локації", - сказано в повідомленні.

Було встановлено, що ввечері 27 жовтня, два хлопця і потерпіла прогулювалися вулицями міста і зайшли додому до одного з хлопців. Останній, перебуваючи в будинку, взяв з собою невеличку сокирку. На питання друзів відповів, що нібито "про всяк випадок, для самозахисту".

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

"Компанія юних осіб нічого не підозрюючи продовжила свою прогулянку. Несподівано 18-річний хлопець дістав сокиру і напав на дівчину. Вбивав по-звірячому, безжально, без шансу на порятунок. Інший хлопець спробував перешкодити, проте сокира в руках вбивці і погрози змусили його підкоритися зловмиснику", - повідомили у відомстві.

Крім того, вбивця забрав мобільний телефон жертви і спробував позбутися даних, що підтверджують їх спілкування і сам засіб зв'язку.

Проведеними слідчими діями вилучено ряд доказів, у тому числі знаряддя вбивства.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

"Затриманий оперативниками нелюд у скоєному зізнався. На питання про причини і мотиви вчинення особливо тяжкого злочину відповідає "бо так"",- сказано в повідомленні.

Психічний стан зловмисника перевірять слідчі під час досудового розслідування.

фото: Департамент карного розшуку
фото: Департамент карного розшуку

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Київщині неадекват проломив голову товариша сокирою: "приїхали на заробітки"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ревнивий чоловік по-звірячому зарубав сокирою нового коханця дружини, прихопивши з собою бійцівську псину

Також «Знай.иа " писав, що Під Чернівцями осатанілий чоловік зарубав дружину і задушив маленьку доньку: "за що, татко?"