Одним з найважливіших продуктів харчування вважаються яйця. Вони - справжнє джерело вітамінів, корисних мікроелементів і довго зберігають відчуття ситості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСкладно знайти по-справжньому неординарні смачні страви з яєць, ті, які б відрізнялися від звичної всім яєчні. Наш ТОП - 5 розповість вам про незвичайні смачні рецепти, які відмінно приживуться у вас в домашньому меню.
Яєчня в тості
Яскраво, смачно і простіше приготування неможливо придумати. І головне, що інгредієнти для такого сніданку знайдуться в кожному будинку.
Інгредієнти:
- 1 шматок хліба для тостів;
- 1 яйце;
- оливкове масло;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Приготування:
- У тості за допомогою звичайнї склянки вирізати коло.
- Обсмажити тост з одного боку до золотистої скоринки.
- Перевернути і влити в вирізане коло яйце. Далі приправити сіллю.
- До готового сніданку додати перець і спеції за смаком.
Легкий салат з яйцями і редискою
Чудовий рецепт для всіх, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти на 4 порції:
- відварені яйця-4 шт.;
- пучок редису;
- огірки-3 шт.;
- зелена цибуля - за смаком.
- сіль, перець - за смаком.
- заправити можна або оливковою олією, або сметаною.
Приготування:
- Нарізати редиску тонкими кільцями. Також кільцями нарізати огірки.
- Яйця нарізати кубиками, цибулю кільцями і змішати з усіма інгредієнтами.
- Додати спеції, заправку і все перемішати.
Яйця, фаршировані печінкою тріски
Подібний рецепт стане в нагоді кожній поважаючій себе господині, адже фаршировані яйця чудово підійдуть як для святкового столу, так і для повсякденного легкого обіду. Цей рецепт - паличка-виручалочка при несподіваному візиті гостей. Він швидкий, смачний, а на вигляд — просто казка.
Інгредієнти:
- Яйця-3 шт.
- Печінка тріски консервована-100 г
- Майонез-70 г
- Кріп за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Відваріть яйця круто. Остудіть, очистіть, розріжте на рівні половини.
- Акуратно витягніть жовтки, змішайте їх з консервованою печінкою, спеціями і майонезом до отримання однорідної суміші.
- Викладіть отриману начинку на яйця, посипте зеленню.
Яєчний суп
Цілком реально приготувати смачний і ситний суп всього за кілька хвилин. До того ж, не обов'язково бігти за додатковими інгредієнтами, можна все необхідне знайти в холодильнику прямо зараз.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- помідори-5 шт.;
- часник - 2 зубчики;
- зелена цибуля-50 г.;
- кріп-40 г.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- сіль, перець - за смаком;
- бульйон або окріп – 0.5 л.;
Приготування:
- У каструлю влити рослинне масло і поставити на невеликий вогонь.
- Подрібнити часник і додати в розігріте масло. Відразу дістати часник. Таким чином ви ароматизіруете його і ваш суп буде мати дуже апетитний запах.
- Додати до масла порізані четвертинками помідори
- Після цього додати бульйон або окріп і все разом довести до кипіння.
- Розбити в миску куряче яйце, додати дрібку солі і добре збити віночком. Вилити в кип'ячену воду, ретельно перемішуючи.
- Зелень дрібно порізати, додати в суп, посолити, поперчити за смаком. Ще раз довести все до кипіння і можна подавати до столу.
Яєчний пиріг із зеленою цибулею
Яєчний пиріг - відмінний варіант сніданку і обіду, а ще його можна подавати замість хліба до перших страв.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно-200 г.;
- яєчний жовток - 1 шт.;
- вершкове масло - 100 г.;
- сода 1/4 ч. л.;
- сіль 0,5 ч. л.;
- холодна вода-2 ст. л.;
Для начинки:
- відварені яйця-5 шт.;
- великий пучок зеленої цибулі;
- сир-200 г.;
Для заливки:
- яйця-4 шт.;
- вершки-2 ст. л.;
- сіль, спеції - за смаком.
Приготування:
- Готуємо пісочне тісто. До борошна додати сіль і соду, перемішати. Потім додати порізане шматочками вершкове масло і перетерти все руками. Додати яєчний жовток, холодну воду і швидко замісити тісто. Далі зібрати його в грудку, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на півгодини.
- Начинка. Дрібно порізати пучок зеленої цибулі. Відварені яйця нарізати кубиками і з'єднати з цибулею.
- Дістати тісто з холодильника, тонко розкачати і викласти у форму. На тісто викласти натертий сир і яйця з цибулею.
- Тепер готуємо заливку. 4 яйця перемішати, додати сіль, спеції і вершки. Ще раз все перемішати. Залити пиріг цією сумішшю.
- Випікати в духовці півгодини при температурі 200 градусів.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Кефірне тісто без дріжджів: кайфовий рецепт, який повинен бути у кожної господині
Як повідомляє портал «Знай.иа» Рецепт шаруватого салату "Мімоза" і невеликий лайфхак для бажаючих, приготує кожен
Також «Знай.иа " писав, що Зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями і щавлем: як приготувати справжню українську страву