За січень-вересень на Харківщині було укладено 15 шлюбів за участю неповнолітніх.

Про це повідомили в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції.

У нашій країні єдиною законною підставою для вступу в шлюб осіб, які не досягли 18-річчя, є рішення суду. При цьому служителі Феміди повинні встановити, що реєстрація відносин відповідає інтересам підлітків.

З січня по вересень 2020 року в Україні одружилися 472 дівчини і 14 хлопців. У Харківській області такого рішення домоглися через суд 15 місцевих мешканок, з яких п'ятеро живуть у містах і десять - у сільській місцевості.

Всі підлітки отримували дозвіл на вступ в шлюб в судовому порядку. Причина у всіх пар одна - вагітність нареченої.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

весілля / фото: Pixabay
весілля / фото: Pixabay

"З 2012 року, коли були внесені зміни до Сімейного кодексу, шлюбний вік і для чоловіків, і для жінок став однаковим - він настає після досягнення 18 років. Хоча до цього дівчатам дозволялося виходити заміж з 17 років. Зараз закохані, які хочуть вступити в шлюб, на момент реєстрації шлюбу повинні досягти вісімнадцятирічного віку.

Разом з тим, хлопці та дівчата, які досягли шістнадцятирічного віку (до 2012 року - чотирнадцяти років) теж мають право на шлюб, але право на зниження шлюбного віку надається виключно за рішенням суду",- пояснила Тетяна Філатова, начальник Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Малолітня запоріжанка відкрила двері Рагсу вагітним животиком: "Хочу заміж"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Церква змусила 11-річну дівчинку вийти заміж за ґвалтівника

Також «Знай.иа " писав, що Ланністери відпочивають: батьки одружили малолітніх дітей