У харківських лікарнях спостерігається нестача кисню для хворих коронавірусом.

Про це, сьогодні, 20 жовтня, під час брифінгу заявив заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач, пише Newsroom.

"У суботу та неділю мені дзвонили цілий день і просили допомоги. Приїжджає швидка і каже, що хворий у важкому стані, діагностують двосторонню пневмонію, а везти людину нікуди. Ми зідзвонювалися з лікарями і шукали кисневу точку, А вони в дефіциті. Ситуація, яка відбувається в регіоні, на мій погляд — катастрофічна"— розповів Скоробагач.

За словами чиновника, в Києві для хворих коронавірусом виділили 36 596 ліжок, а в Харкові та області для таких пацієнтів відвели 3307. При цьому до кисню підключені всього 26% цих ліжок — у столиці — 43%.

Лікарня, фото: РБК
Лікарня, фото: РБК

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"У нас найнижчий відсоток ліжок з киснем і концентраторами", - заявив Володимир Скоробагач.

У Харківській облдержадміністрації кажуть: ситуація критична, але контрольована. Губернатор області Олексій Кучер запевнив, що вже замовили 200 кисневих концентраторів, 23 з них повинні доставити вже цього тижня.

"Гроші є, концентраторів немає. Після того як їх поставлять, наша область переміститься по забезпеченості киснем з п'ятого на друге місце"— сказав Кучер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мер Кличко: Київ додатково виділив 1 млн. грн на антисептики та маски для відремонтованого відділення швидкої у Святошинському районі

Як повідомляє портал «Знай.иа» Жорсткий карантин в Україні можуть ввести вже в найближчі тижні: названо умову

Також «Знай.иа " писав, що На Прикарпатті 8-річний хлопчик помер від коронавірусу, медики рятували до останнього: "Ослабли легені"