Станом на 1 жовтня 2020 року заборгованість побутових споживачів міста Харкова та області за спожитий природний газ становить 2 млрд 205 млн грн , що всього на 55 тис. грн. менше, ніж станом на 1 жовтня 2019 року.

Про це повідомив директор ТОВ "Харківгаззбут" Павло Тиндик.

"Ми розуміємо, що є кілька складових боргу: мова йде про норми споживання, які змінювалися, а чіткої політики держави щодо цих норм не було, і про приведення обсягів споживання до стандартних умов. У загальному обсязі таких боргів більше третини. Але при цьому 530 млн грн - це поточна заборгованість, прострочена на місяць і більше " - зазначив Тиндик.

Комуналка, РБК
Комуналка, РБК

За його словами, компанія враховує те, що зараз у багатьох людей через карантин не найкраще фінансове становище, але це не привід не розраховуватися з боргами.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Ми готові йти на діалог, але давайте разом розбирати цю проблему, адже мова йде про великі гроші, які, поки, дуже необхідні компанії. По суті, ми заздалегідь за свої кошти купуємо для населення газ, поставляємо його в надії, що споживачі нам повернуть гроші. Але, на жаль, деякі з них вважають, що за газ платити не треба", - сказав Павло Тиндик.

Тиндик повідомив, що на сьогодні компанія передала до судів 2400 справ щодо стягнення простроченої заборгованості на 37 млн грн. На користь компанії вже отримані рішення по 2200 справ на 22 млн грн, з яких стягнуто 1,7 млн грн.

Газова конфорка, фото pixabay
Газова конфорка, фото pixabay

Нагадаємо, жу Харкові заборгували комунальним службам близько 3 мільярдів гривень за опалення. Детальніше про це розповів директор КП ХТМ Сергій Андрєєв.

За словами директора підприємства, гроші за опалювальний сезон 2020-21 ХТМ почне отримувати аж у грудні місяці. Навіть не дивлячись на заборгованість харків'ян у розмірі 2,9 мільярдів гривень, підприємство планує розпочати опалювальний сезон у строк.

Крім цього, на підприємстві також є заборгованість перед співробітниками.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кияни отримали "золоті" платіжки, комунальники ховають очі: "це не ми"

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україні зміняться ціни на газ: які суми побачимо в платіжках вже взимку

Також «Знай.иа " писав, що На Закарпатті боржників віддали під суд через газ: "платіть або..."