У неділю, 18 жовтня, Харків потряс потужний вибух - там підірвали старий елеватор, розташований в районі Південного вокзалу.

Про це передають "Факти".

Територію на вулиці Котляра розчищають для новобудов. Будівля покинутого елеватора, що заважала забудовникам, було вирішено підірвати. Плановий підрив відбувся 18 жовтня, цегляна конструкція висотою близько 25 метрів перетворилася на гору уламків.

Відео опублікував харків'янин Євген Хаустов.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після підриву на місці елеватора залишився бетонний остов, а також силосні вежі. Забудовники в коментарі Суспільне. Харків пообіцяли, що повністю розчищення території на місці елеватора має завершитися до лютого 2021 року.

Щоб уникнути непередбачених ускладнень, для підриву елеватора був обраний вихідний день, а вулицю поруч з місцем робіт завчасно перекрили для пішоходів і транспорту. Після вибуху на місці працює інженерна техніка.

Елеватор, максимальна висота якого становить 60 м, не працює з середини 1990-х років. Дана споруда багато років приваблювало фотографів і екстремалів. Однак деякі такі походи закінчувалися трагедією. Так, в 2016 році один з екстремалів впав з 60-метрової висоти і розбився на смерть.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Хмельницьким потужний вибух розніс багатоповерхівку-десятки людей опинилися на вулиці

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Львові на хімзаводі прогримів потужний вибух, знесло скло і стіни-рятувальники щось приховують

Також «Знай.иа " писав, що У центрі Житомира стіна школи впала на перехожих: на людей впав цілий поверх