Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав місцеву владу Києва, Харкова та Сум самостійно встановлювати карантинні обмеження для запобігання поширенню захворювання. Про це чиновник заявив під час засідання Державної комісії ТЕБ і НС, розповідає прес-служба Кабміну.

Читайте Знай в Google News!

За словами прем'єр-міністра, місцева влада неодноразово просила його надати їм більше повноважень в установці карантинних обмежень.

"Тепер у них є достатньо повноважень для того, щоб ефективно стримувати поширення коронавірусу. Прошу брати ініціативу в свої руки і наводити порядок. Це наша спільна відповідальність", - сказав Шмигаль.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, Денис Шмигаль зобов'язав головам обласних та Київської міської адміністрації забезпечити подачу кисню ліжко-місця до кінця поточного місяця. Також прем'єр-міністр доручив МОЗ відпрацювати варіанти розгортання додаткових місць для хворих на COVID-19 поза лікарнями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні перша хвиля коронавірусної інфекції закінчиться тільки навесні 2021 року.

Як повідомляв портал Знай.иа, тернополян обнадіяли виходом з карантинної зони.

Також Знай.иа писав, що медики розповіли про те, що має бути в аптечках українців у розпал пандемії.