Сім'я священика з Харківської області своїми руками побудувала храм і виховує п'ятьох прийомних дітей. Також вони відкрили вечірню школу. Олексій і любов приїхали в Близнюки з Галичини. Обидва в минулому працювали сільськими фельдшерами, а потім Олексій став священиком і отримав парафію в Близнюках.

25 років тому перше Богослужіння пройшло в старому будинку, який був куплений за позичені у селян і священиків сусідніх парафій гроші. Церковний хор складався з кількох бабусь, які співали молитви на свій лад. Тому матінці любові довелося вчити нотну грамоту, щоб навчити жінок співати правильно. Потім вона самостійно вишивала спеціальні одягу для чоловіка-священика, так як купити необхідне вбрання було дуже дорого.

Три роки подружній парі знадобилося, щоб побудувати на місці старенького будиночка красивий храм. Ескіз для церкви створював сам отець Олексій. Його назвали на честь пророка Іллі. 1992 році храм добудували і освятили. Пізніше при храмі відкрилася недільна школа. У ній навчалися 140 дітей. Заняття проводилися в бібліотеці при храмі, а потім і в самому храмі.

Незабаром у подружжя з'явилася перша дочка Марія. Після цього в родині з'явилася дівчина. Вона в свої 15 років стала мамою, а дитину не залишила в пологовому будинку. Їй допомогли любов і Олексій. Вони прийняли її в своєму будинку. Пізніше дівчина розповіла, що у неї є молодший брат. Подружжя взяло під опіку і хлопчика. Зараз Олена закінчила навчання і отримала спеціальність, а Артем навчається в 9 класі. З часом родина Сокалів поплнилася ще 3 дітьми. Зараз сім'я живе в мирі і теплі, діти вчаться і тягнуться до батьків, а кожен день вони починають і закінчують молитвою з вдячністю Богу за все хороше і не дуже.

Нагадавши, Знай писав, що в Дніпропетровській області четверо осиротілих дітей чекають нову сім'ю.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Знай повідомляв, що жінка взяла під опіку п'ятьох дітей з синдромом Дауна.

Нещодавно Знай передавав, що родина з Чернігівщини влаштувала вдома справжній дитячий садок.