До кінця 2020 року ціни на хліб і хлібобулочні вироби повинні скласти 15-20%, проте фактично компанії-виробники не підуть на підвищення цін більше, ніж на 10-15%.

Про це повідомив віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко, пише "Економічна правда".

Раніше учасники ринку повідомляли про можливе підвищення цін на хліб на 40%. Дученко зазначив, що це не відповідає дійсності.

За його словами, фактори, які впливають на підвищення цін, дійсно існують. В першу чергу до подорожчання хліба призвело зростання вартості пшениці і продуктів її переробки, підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші інгредієнти для виробництва хліба і хлібобулочних виробів.

Хліб, скріншот: YouTube
Хліб, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

По-друге, до подорожчання хліба призведе девальвація гривні майже на 20% з початку 2020 року і зростання мінімальної заробітної плати, рівень якої регулюється Урядом.

"В цілому в таких умовах є всі передумови говорити про підвищення цін на 15-20%. Однак ми проводили неодноразові наради з пекарським бізнесом і у нас є розуміння, що вище, ніж на 10-15% ціни рости не будуть. Як мінімум ми точно можемо говорити про найпопулярніші соціальні сорти хліба",- зазначив віце-президент Дученко.

Він нагадав, що з початку року вартість пшениці (50% собівартості хліба) зросла на 40%, з них тільки за вересень - на 25%. Крім того, істотно піднялися ціни на цукор, соняшникову олію, Логістичні послуги, енергоносії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нові ціни змусять українців перейти з хліба на воду

Як повідомляє портал «Знай.иа» Нові ціни на картоплю змусять українців зненавидіти пюре: "майже в півтора рази"

Також «Знай.иа " писав, що Українців попередили про зліт цін на хліба: у скільки обійдеться м'який і свіжий буханець