На борту літака Ан-26, що розбився 25 вересня під Чугуєвом, перебував старший лейтенант Ашраф Мсуя. Хлопець - корінний харків'янин, хоча має рідних у Східній Африці.

Римма Мхавілла втратила в цій трагедії єдиного сина. Вона розповіла ТСН, яким був її Ашраф.

"Про це дізналася вранці. Мені подзвонили товариші по службі і сказали, що трапилася трагедія, мій син загинув. Я не відразу в це повірила. Я зібралася і приїхала на місце падіння літака. Перебуваючи там, до останнього не хотіла вірити в те, що він загинув. Були дані, що дві людини не знайдені, що хтось залишився живий, когось забрала швидка... І я до останнього вірила, що в числі тих, кого викинуло, хто зумів вибратися, мій син. На жаль, це виявилося не так"— каже жінка.

Ашраф після закінчення школи проходив строкову службу в Криму.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Він служив радистом. І після закінчення служби прийняв рішення, що обов'язково стане льотчиком, вступить до військового університету. Так він і зробив. З відзнакою закінчив університет, став льотчиком. Його мрія збулася"— - розповідає жінка.

Римма дуже пишалася своїм сином. "Він з такою гідністю носив форму. Дуже любив свою країну. У всьому намагався бути прикладом, чим би не займався", — згадує.

"Він говорив:" Мамо, ніколи не було в Україні чорних полковників - я буду першим"— передає слова Ашрафа Мсуя мати.

Мати лейтенанта не знає, в якому стані був Ан-26. "За словами сина, були якісь неполадки"— підкреслила вона.

Для Римми, той день, коли відбувалося впізнання — найважчий день в її житті. "Страшнішого в житті вже нічого не буде"— каже мати.

Вона також пояснила, як їй вдається триматися і не показувати, що відбувається всередині.

"Я виховувала сина так, що ти повинен триматися і вести себе на людях певним чином — гідно. Те, що відбувається за закритими дверима, моє особисте: істерики, ридання. Без цього не проходить жоден вечір. Найбільш важко це вечір і прокидатися вранці"— ділиться жінка.

Мати і син бачилися за добу до трагедії. "Говорили про те, що він повинен був отримати підвищення, як ми будемо святкувати. Він був старшим лейтенантом", - розповідає Римма.

За її словами, на жаль, батько хлопця, який живе в Танзанії, не зміг прилетіти попрощатися з сином через карантинні обмеження.

Римма Мхавілла подякувала всім за підтримку, за те, що так багато людей відгукнулися на її горе. "Батьки не повинні ховати своїх дітей. Це протиприродно. Особливо в мирний час. Дуже хочеться вірити, що таке більше не повториться"— підсумувала жінка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Україна попрощалася із загиблими в катастрофі Ан-26: чорні скриньки розкрили причини трагедії

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Мам, хотів обійняти...": якими були і про що мріяли курсанти, загиблі в авіакатастрофі Ан-26

Також «Знай.иа " писав, що "У кабіні пілота знаходилися не зовсім ті": як прохділ останній політ АН-26 і основні версії катастрофи